Aktuellt

Öppettider i vården under jul och nyår

Innehållet gäller Östergötland

Jul- och nyårshelgerna närmar sig och med dessa kommer varierande öppettider inom vården. Här kommer några tips för att underlätta om du blir sjuk och behöver söka vård.

1177.se hittar du råd och information om vad du själv kan göra för att må bättre. 

Om du behöver rådgivning kan du ringa 1177 på telefon. Här finns sjuksköterskor tillgängliga dygnet runt - året runt. 

Om du har besvär som inte kräver fysisk undersökning eller personligt möte finns det olika sätt att ta kontakt med vården digitalt: 


På vardagar

Dagtid kan du vända dig till din vårdcentral för rådgivning och även få en tid om du behöver. Vid lindriga sjukdomar, som inte kräver fysisk undersökning, kan du i appen Din vård boka ett videomöte med en läkare eller en fysioterapeut.

På kvällstid och röda dagar

Vårdcentralerna och regionens digitala vårdcentral är stängda alla röda dagar under jul och nyår. Om du blir sjuk eller skadar dig på helgdag eller kvällar, ska du ringa 1177 för rådgivning och medicinsk bedömning. Du kan efter det samtalet få boka tid på en jourcentral.

Vid akut sjukdom eller skada ska du vända dig direkt till akutmottagningen på sjukhuset i Linköping, Motala eller Norrköping. I Linköping och Norrköping finns även en barnakut för barn och ungdomar upp till 18 år.

Till toppen av sidan