Hjälp oss att bli bättre!

Delta i vår webbundersökning och berätta vad du tycker om 1177.se. Undersökningen tar några minuter att genomföra och svaren är anonyma.

Tack för att du deltar!

Du hittar undersökningen här.
Aktuellt

Vaccineringar med Astra Zeneca avbokas

Innehållet gäller Östergötland

Folkhälsomyndigheten meddelade på tisdagsmorgonen att pausa användningen av Astra Zeneca i väntan på utredning från Europeiska läkemedelsmyndigheten. För Region Östergötlands del innebär det att alla inbokade vaccinationer med Astra Zeneca avbokas i avvaktan på besked.

– Vi fick beskedet på morgonen tisdagen 16 mars och har avbrutit alla vaccinationer med Astra Zeneca i dag och de närmaste dagarna, säger Rickard Lundin, i Region Östergötlands särskilda sjukvårdsledning.

Beslutet från Folkhälsomyndigheten att pausa användningen av Astra Zenecas vaccin är en försiktighetsåtgärd. I Region Östergötland har alla vaccinationer med det aktuella vaccinet stoppats under dagen. Däremot fortsätter vaccinationen som vanligt med övriga vacciner.

– De personer som är berörda och inbokade för att vaccineras med Astra Zenecas vaccin kommer att bli uppringda och avbokade, säger Rickard Lundin. Så om man inte hör något ska man åka till sin bokade tid.

Till toppen av sidan