Hjälp oss att bli bättre!

Delta i vår webbundersökning och berätta vad du tycker om 1177.se. Undersökningen tar några minuter att genomföra och svaren är anonyma.

Tack för att du deltar!

Du hittar undersökningen här.
Aktuellt

Nytt nummer av Hälsotecken

Innehållet gäller Östergötland

16 april. Förut tyckte femårige Valter Emgård att det var jobbigt att borsta tänderna. Nu tycker han att det är roligt, berättar han i det nya numret av Hälsotecken. Skillnaden beror på Folktandvårdens app Rocka munnen.

– Jag är bra på det här spelet, för jag har tränat mycket. Det roligaste är när man tandborstar, säger Valter Emgård i tidningen.
Han är ett av de barn som tillsammans med sina föräldrar använder Rocka munnen, ett digitalt verktyg mot karies hos barn och unga, som Folktandvården Sverige har tagit fram. Valters mamma Kristina Emgård tycker att appen gör barn mer motiverade att borsta tänderna.

– Det blir något roligt kring tandborstningen, säger hon.

Delas ut denna vecka

Temasidorna i det nya numret av Hälsotecken handlar om diabetes typ 2. Där kan du bland annat läsa om Kerstin Siljedahl Ström som bytte kost och då kunde sluta ta blodsockersänkande insulin.
Har din kropp fått vara i vinterdvala utan träning?

I tidningen ger fysioterapeuterna Torkel Engström och Ted Hagberg dig råd om hur du kan komma igång med träningen igen utan att skada dig.

Forskning kring tandvårdsrädsla och möjligheten att chatta med vårdcentralen är några andra ämnen som lyfts fram.

Hälsotecken delas ut till alla hushåll i Östergötland under vecka 16.

Hälsotecken nummer 1, 2019

Om tidningen

Hälsotecken är Region Östergötlands tidning om hälso- och sjukvård. Den delas ut till alla hushåll i Östergötland.

Läs mer om tidningen Hälsotecken

Till toppen av sidan