Hjälp oss att bli bättre!

Delta i vår webbundersökning och berätta vad du tycker om 1177.se. Undersökningen tar några minuter att genomföra och svaren är anonyma.

Tack för att du deltar!

Du hittar undersökningen här.
Aktuellt

Anmäl dig till årets viktigaste lopp

Innehållet gäller Östergötland

15 april. Den 23 maj går startskottet för Blodomloppet i Linköping. Syftet med motionsloppet är att uppmärksamma den livsviktiga blodgivningen och att främja en hälsosam livsstil. GeBlod i Region Östergötland arrangerar loppet tillsammans med IK Akele.

Stor folksamling med människor som deltagit i motionslopp.
2018 arrangerades 18 Blodomlopp på 17 orter runt om i landet. Totalt lockade loppen 106 184 anmälda deltagare. Foto: Ted Malm

Start och mål är på Stångebrofältet. Sista anmälningsdag är den 3 maj.

När du anmäler dig väljer du vilken sträcka som passar dig bäst, att gå 5 kilometer eller att springa 5 kilometer eller 10 kilometer. För de yngsta barnen finns även Lilla Blodomloppet.

Blodgivare får 40 kronor i rabatt på startavgiften. Det gäller både om du anmäler dig individuellt eller som medlem i ett lag.

En populär friskvårdsaktivitet

Blodomloppets deltagarenkäter visar att det goda syftet, att uppmärksamma vikten av blodgivning, och den sociala aspekten är centrala i loppet. En övervägande majoritet av deltagarna deltar i lag om fem personer och varje lopp avslutas med en stor picknick.

– Blodomloppet är en av landets största friskvårdsinsatser för företag, kommuner och regioner. En viktig faktor är att alla på arbetsplatsen kan delta, oavsett om du vill promenera 5 kilometer eller springa 5 eller 10 kilometer. Och alltihop för en god sak, säger Claes Fagerström, ordförande för Föreningen Blodomloppet Sverige.

Förra året deltog 12 473 personer i Blodomloppet i Linköping. 

Mer information 

Information om Blodomloppet i Linköping den 23 maj 2019

Blodgivning

Till toppen av sidan