Aktuellt

Anmäl dig till årets viktigaste lopp

Innehållet gäller Östergötland

15 april. Den 23 maj går startskottet för Blodomloppet i Linköping. Syftet med motionsloppet är att uppmärksamma den livsviktiga blodgivningen och att främja en hälsosam livsstil. GeBlod i Region Östergötland arrangerar loppet tillsammans med IK Akele.

Stor folksamling med människor som deltagit i motionslopp.
2018 arrangerades 18 Blodomlopp på 17 orter runt om i landet. Totalt lockade loppen 106 184 anmälda deltagare. Foto: Ted Malm

Start och mål är på Stångebrofältet. Sista anmälningsdag är den 3 maj.

När du anmäler dig väljer du vilken sträcka som passar dig bäst, att gå 5 kilometer eller att springa 5 kilometer eller 10 kilometer. För de yngsta barnen finns även Lilla Blodomloppet.

Blodgivare får 40 kronor i rabatt på startavgiften. Det gäller både om du anmäler dig individuellt eller som medlem i ett lag.

En populär friskvårdsaktivitet

Blodomloppets deltagarenkäter visar att det goda syftet, att uppmärksamma vikten av blodgivning, och den sociala aspekten är centrala i loppet. En övervägande majoritet av deltagarna deltar i lag om fem personer och varje lopp avslutas med en stor picknick.

– Blodomloppet är en av landets största friskvårdsinsatser för företag, kommuner och regioner. En viktig faktor är att alla på arbetsplatsen kan delta, oavsett om du vill promenera 5 kilometer eller springa 5 eller 10 kilometer. Och alltihop för en god sak, säger Claes Fagerström, ordförande för Föreningen Blodomloppet Sverige.

Förra året deltog 12 473 personer i Blodomloppet i Linköping. 

Mer information 

Information om Blodomloppet i Linköping den 23 maj 2019

Blodgivning

Till toppen av sidan