Hjälp oss att bli bättre!

Delta i vår webbundersökning och berätta vad du tycker om 1177.se. Undersökningen tar några minuter att genomföra och svaren är anonyma.

Tack för att du deltar!

Du hittar undersökningen här.
Aktuellt

Hjälp att hitta rätt i vården

Innehållet gäller Östergötland

14 oktober. I dag startar en informationskampanj om var du ska söka vård om du blir sjuk eller skadar dig. I Din guide till vården får du hjälp att hitta rätt när du behöver det.

Person ligger nerbäddad i en säng och gör tummen upp. Illustration.

Det finns olika vårdmottagningar som erbjuder rådgivning och behandling. Vart du ska vända dig för att få den hjälp som just du behöver beror på hur allvarlig din sjukdom eller skada är.

I Din guide till vården beskrivs vilken vård de olika mottagningarna erbjuder. Det finns exempel på när det är lämpligt att få råd på 1177.se eller 1177 på telefon och när man ska vända sig till vårdcentral, jourcentral eller akutmottagning.

Guiden ger dig också information om de vanligaste sjukdomarna och vart du kan söka hjälp, till exempel om du har skadat en led eller muskel, mår psykiskt dåligt eller har underlivsbesvär.

Din guide till vården i Östergötland finns i sin helhet här på 1177.se. Du hittar den också som en folder på vårdcentraler, sjukhus och i en del allmänna lokaler som bibliotek. Översättningar kommer att finnas till engelska, arabiska, somaliska och dari.

Region Östergötlands tidning Hälsotecken som delas ut den 15 oktober har tema Din guide till vården.

Till toppen av sidan