Stor efterfrågan på provtagning för covid-19 i Region Östergötland.Det här meddelandet avser Östergötland

Just nu är det många som bokar provtagning för covid-19 och tiderna tar snabbt slut. Region Östergötland jobbar för att öka provtagningskapaciteten för både barn och vuxna. Nya tider läggs ut kontinuerligt. Du kan inte ringa 1177 eller regionens växel för att boka provtagning.

Aktuellt

Tillfälligt längre svarstider efter provtagning för covid-19

Innehållet gäller Östergötland

Antal provtagningar för covid-19 har ökat snabbt de senaste veckorna. Trots ökningen har Region Östergötland kunnat ta hand om alla prover och hålla korta svarstider. På grund av en driftstörning under helgen kommer svarstiderna efter provtagning tillfälligt bli längre.

För huvuddelen av de provtagna kommer svarstiderna fortsättningsvis vara korta men för en del personer som provtagits i slutet av vecka 14 eller som provtar sig i början av vecka 15 blir svarstiderna något längre.

Region Östergötland har under helgen arbetat aktivt med att avhjälpa driftstörningen, samt att säkerställa en högre kapacitet för att klara det ökande behovet av provtagning. Svarstiderna förväntas återgå till det normala i mitten av vecka 15.

Till toppen av sidan