Lediga tider för vaccination mot covid-19 i Östergötland - vi har drop in

Boka tid för dos 1 på 1177.se/Ostergotland/covidvaccin eller kom på drop in. 

 

Drop in för dos 1 på vaccinationscentraler: 

  • För dig över 18 år - ta med legitimation!
  • Motala: löpande från tisdag 3 augusti, i mån av tid
  • Norrköping: onsdag 4 augusti klockan 13-15:30
Aktuellt

Nu är besöken till tobaksavvänjare avgiftsfria

Innehållet gäller Östergötland

Från och med nu är det avgiftsfritt att besöka Region Östergötlands tobaksavvänjare. Det gäller även deltagande i grupper och uppföljningsbesök från Tobakshjälpen

- Den största vinsten är såklart hälsovinsten som det innebär att sluta med tobak, men att besöken nu är avgiftsfria gör kanske att det blir ännu enklare att bestämma sig för att ta hjälp från oss i vården, säger Lina Jarledal Blom, tobakssamordnare i Region Östergötland.
 
Statistik visar att den som förbereder sitt tobaksstopp och tar hjälp av en tobaksavvänjare har större chans att bli tobaksfri under första året.
 
- Kostnaden ska inte vara ett hinder för att man ska söka stöd för att sluta med tobak. Vi erbjuder flera olika typer av tobaksavvänjningsstöd i våra verksamheter, enskilda samtal, grupp eller Tobakshjälpen som är ett digitalt behandlingsprogram där patienten får personlig återkoppling via nätet. Patienten kan välja det som passar dem bäst. Det gäller alla – oavsett ålder eller den tobaks- eller nikotinprodukt du använder, säger Lina.
 
Här kan du läsa mer om vilken hjälp du kan få att sluta med tobak

Till toppen av sidan