Reumatism – tema i nytt nummer av Hälsotecken

Många patienter med ledgångsreumatism mår bättre av att träna. En av dem är Vanja Ericson. Det berättar hon om i det nya numret av tidningen Hälsotecken.

– Tidigare var värk, svullnad och dåligt väder anledningar att stanna i soffan. Så tänker jag inte längre utan kör som vanligt med min hemmagympa. Jag känner ju att jag mår bättre och i dag vågar jag ta i, säger Vanja Ericson i tidningen.

I Hälsoteckens tema om reumatism berättar också Alf Kastbom och Christopher Sjöwall, specialistläkare vid reumatologiska kliniken på Universitetssjukhuset i Linköping, att nya läkemedel och tidigare upptäckt har revolutionerat behandlingarna vid reumatism. För 20 år sedan blev man svårt sjuk i reumatism, i dag är många patienter nästan besvärsfria.

Delas ut vecka 10

I det nya numret kan du även läsa om till exempel det mobila Alma-teamet i östra Östergötland som ger äldre personer med flera sjukdomar vård i hemmet.

Hur du kan byta till sommardäck på bilen utan att knäcka ryggen och hur du ska förvara och ta dina läkemedel på rätt sätt är andra ämnen som tas upp i tidningen.

Hälsotecken delas ut till alla hushåll i Östergötland under den här veckan.

Om Hälsotecken

Hälsotecken är Region Östergötlands tidning om hälso- och sjukvård. Den delas ut till alla hushåll i Östergötland.

Hälsoteckens syfte är att öka länsinvånarnas medvetenhet om att det är viktigt med förebyggande hälsovård och egenvård. Tidningen ska också ge kunskap om hälso- och sjukvård.

Läs mer om tidningen Hälsotecken

Läs Hälsotecken nummer 1 – 2017 på webben (Pdf)

Text: Cecilia Ottosson, kommunikatör, Region Östergötland, 010-103 78 29

Till alla nyheter