Om covid-19 – coronavirus

Lämna prov och få provsvar om covid-19

Här hittar du information om att lämna prov för covid-19. Det gäller bara dig som rekommenderas att lämna prov. Välj region högst upp på sidan för att se vad som gäller där du är. Du hittar också information om ditt provsvar och vad det innebär.

Aktuella artiklar

Visa innehåll som:
Lämna prov för covid-19

Det är bara vissa personer som behöver lämna prov vid symtom på covid-19. Lämna prov om en läkare eller en sjuksköterska ber dig att göra det. Du kan också behöva lämna prov om du arbetar i hälso- och sjukvården eller i äldreomsorgen, eller om du bor på ett äldreboende eller har hemtjänst.

Provsvar covid-19

Den här texten handlar om hur du får ditt provsvar om du har lämnat ett PCR-prov för covid-19. Den handlar också om hur länge du behöver stanna hemma om du har covid-19.

Provtagning för covid-19 (PCR) i Örebro län

Här finns information om hur provtagning för covid-19 går till i Örebro län.

Covid-19: Stanna hemma om du är sjuk

Stanna hemma om du har symtom som kan bero på covid-19. Det gäller barn, unga och vuxna och oavsett om du är vaccinerad eller inte. Läs också om vad som gäller om du varit nära eller bor med någon som är sjuk.

Mer på 1177.se

Covid-19: Stanna hemma om du är sjuk

Stanna hemma om du är sjuk med symtom som kan bero på covid-19. Det gäller alla vuxna och barn. Här kan du läsa om det är något mer du behöver tänka på nu.

Om vaccin mot covid-19

Här hittar du information om vaccin mot infektionssjukdomen covid-19. Vaccin är det effektivaste sättet att undvika att bli allvarligt sjuk.

Så gör du för att vaccinera dig mot covid-19

Här får du veta hur du gör för att vaccinera dig mot covid-19.

Till toppen av sidan