AKTUELLT

Du behöver ha e-legitimation för att logga in på 1177.se

Du behöver ha BankID eller Freja eID för att logga in på 1177.se. Möjligheten att logga in med lösenord finns inte längre kvar.

Örebro län

Vilka e-legetimationer kan jag använda för att logga in?

Du kan använda BankID, mobilt BankID eller Freja eID Plus.

Kan jag skaffa BankID på alla banker?

De flesta större banker kan förse dig med BankID och mobilt BankID. Kontakta din bank eller läs om hur du kommer igång med BankID. Vissa banker ger ut ett så kallat säkerhetsID för minderåriga och med detta kan du inte logga in i e-tjänsterna eftersom det har en lägre säkerhetsgrad.

Freja eID Plus

Från den 10 december kommer du också att kunna logga in med Freja eID Plus. Det är viktigt att det är Plus som har en högre säkerhetsgrad. Freja eID laddas ner som en app och för att uppgradera till Freja eID Plus behöver du göra en fysisk ID-kontroll hos ett Freja eID-ombud. Läs mer om Freja eID.

Hur ska jag kunna utföra ärenden åt andra?

  • Om du har barn, kan du bli ombud åt ditt barn fram till 13-årsdagen. Därefter behöver ditt barn en egen e-legitimation.
  • Om du har en förälder som du hjälper med vårdärenden, rekommenderar vi dig att hjälpa hen att skaffa BankID. Om du är ställföreträdare (god man eller förvaltare), blir det i början av 2020 möjligt att logga in på 1177.se och agera ombud.

Mitt barn är under 13 och loggar i dag in med lösenord för att få en behandling över nätet. Hur ska vi göra nu?

Du behöver skaffa ett BankID åt ditt barn (de flesta banker kan utfärda BankID även till yngre barn) eller Freja eID Plus. Du som förälder kan sedan vara närvarande som stöd när ditt barn själv loggar in och genomgår behandlingen.

Till toppen av sidan