Aktuellt i Örebro län

Vaccinplaneringen för vecka 15 i Region Örebro län

Innehållet gäller Örebro län

9 april: Under vecka 15 vaccinerar Region Örebro län med 11 700 doser vaccin. Vaccinet ges både till dem som får första och andra sprutan. Nu kan personer som är 70 år och äldre boka tid för vaccination.

Under vecka 15 kommer Region Örebro län att vaccinera med 11 700 doser vaccin. Vaccinet fördelas både till dem som får första och andra sprutan. Personer som är 70 år och äldre är fortfarande prioriterade och nästa grupp kommer inte att börja vaccineras förrän merparten av dem är färdigvaccinerade.

- Det är ett stort intresse hos personer som är i den prioriterade åldersgruppen i vårt län. Alla kommer att få vaccin, men det tar några veckor med det antal vaccindoser vi får nu. Det går bra att vänta några dagar med att försöka boka en tid, säger Erik Fredholm, ansvarig apotekare i Region Örebro län.

Personer under 65 år som fått Astra Zenecas vaccin avbokas

Folkhälsomyndigheten gav igår besked om fortsatt paus av andra dosen av Astra Zenecas vaccin för yngre personer. De som är under 65 år och som fått första dosen samt har en bokad tid för en andra dos av Astra Zenecas vaccin under de närmaste veckorna, kommer att bli kontaktade av Region Örebro län och få tiden avbokad. De blir kontaktade på nytt när Folkhälsomyndigheten samt Läkemedelsverket ger besked om vad som gäller framöver och får då en ny tid för vaccination.

Nytt bokningssystem från måndag

På måndag 12 april inför Region Örebro län ett nytt system för planering och bokning av covid-vaccination. Det nås från startsidan på 1177.se och kräver inte någon inloggning i sidans e-tjänster. I det nya systemet går det att boka eller avboka en tid för vaccination utan e-legitimation. Det blir då också möjligt att hjälpa en anhörig eller närstående att boka. Eventuell ombokning av tid kommer att behöva göras via telefon.

De här vaccineras nu

De som kan boka tid för vaccination under vecka 15 är:

  • Du som är 70 år och äldre.
  • Du som har hemtjänst eller bor med någon som har hemtjänst.
  • Du som är 18 år eller äldre och får stöd enligt LSS eller har personlig assistans.
  • Du som arbetar på särskilda boenden, i hemsjukvård eller i hemtjänst.

Så många är vaccinerade i länet

I Örebro län har 54 088 personer fått sin första dos vaccin och 20 861 personer den andra. Det innebär 22,14 respektive 8,53 procent av länets befolkning. Siffrorna kommer att justeras upp eftersom den vaccinering som kommunerna gör rapporteras in i efterhand.

Läs mer om vilka som kan boka tid för vaccination just nu och hur du gör.

Till toppen av sidan