Aktuellt i Örebro län

Vaccinplaneringen för vecka 14 i Region Örebro län

Innehållet gäller Örebro län

1 april: Under vecka 14 vaccinerar Region Örebro län med 8 400 doser vaccin. Vaccinet ges både till dem som får första och andra sprutan. Nu kan personer som är 70 år och äldre boka tid för vaccination. Bokningen kommer att ha öppet extra under påsken.

Under vecka 14 kommer Region Örebro län att vaccinera med 8 400 doser vaccin. Nu är det personer som är 70 år och äldre som kan boka tid för vaccination.

- Vi har bokat in de allra flesta i gruppen 75 år och äldre på en första tid för vaccinering, därför är det möjligt att öppna upp för nästa grupp nu. Det är personer som är 70 år och äldre, säger Erik Fredholm, ansvarig apotekare i Region Örebro län.

Under vecka 14 är tidsbokningen via e-tjänsten bara tillgänglig för dem som är 70 år och äldre, övriga utpekade grupper ska boka via telefon. Detta för att undvika att personer som inte är i de prioriterade grupperna bokar tid. Telefonbokningen kommer att ha öppet även under helgdagarna långfredag och annandag påsk.

- Vi ber att personer i den äldre gruppen som har e-legitimation och kan boka via vår e-tjänst ska göra det. Då kan de som inte har den möjligheten lättare komma fram på vår bokningstelefon, säger Erik Fredholm.

De här vaccineras nu

De som kan boka tid för vaccination under vecka 14 är:

  • Du som är 70 år och äldre.
  • Du som har hemtjänst eller bor med någon som har hemtjänst.
  • Du som är 18 år eller äldre och får stöd enligt LSS eller har personlig assistans.
  • Du som arbetar på särskilda boenden, i hemsjukvård eller i hemtjänst.

Så många är vaccinerade i länet

I Örebro län har 44 806 personer fått sin första dos vaccin och 18 358 personer den andra. Det innebär 18,33 respektive 7,51 procent av länets befolkning. Siffrorna kommer att justeras upp eftersom den vaccinering som kommunerna gör rapporteras in i efterhand.

Läs mer om vilka som kan boka tid för vaccination just nu och hur du gör.

Till toppen av sidan