Aktuellt i Örebro län

Vaccinplanering v. 27 - öppnar för personer födda 2003 och tidigare

Innehållet gäller Örebro län

2 juli: Under vecka 27 vaccinerar Region Örebro län med 21 465 doser vaccin. Nu öppnar regionen också upp för personer födda 2003 eller tidigare som kan boka tid för vaccination. Samtidigt fortsätter bokningen att vara öppen för alla tidigare grupper.

Under vecka 27 kommer Region Örebro län att vaccinera med 21 465 doser vaccin. Vaccindoserna fördelas både till dem som får första och andra sprutan. Nu är det personer som är födda 2003 eller tidigare som ska boka tid för vaccination. Bokningen fortsätter också att vara öppen för alla tidigare grupper.

Att ta både första och andra dosen är viktigt för att uppnå fullgott skydd, inte minst med tanke på att deltavarianten ökar i spridning.

De här vaccineras nu

De som kan boka tid för vaccination under vecka 27 är:

  • Du som är född 2003 eller tidigare.

För yngre personer med kronisk sjukdom gäller speciella rekommendationer. De som berörs får mer information via sin vårdkontakt.

Drygt 68 procent har fått första dosen vaccin

I Örebro län har 168 736 personer fått sin första dos vaccin och 108 288 personer den andra. Det innebär drygt 68 respektive 44 procent av länets befolkning. Siffrorna kan komma att justeras upp i efterhand.

Till toppen av sidan