Aktuellt i Örebro län

Smittspårning sker digitalt via 1177 Vårdguidens e-tjänster

Innehållet gäller Örebro län

30 november: Om du testas positiv för covid-19 kommer du att bli kontaktad av Region Örebro läns centrala smittspårningsenhet digitalt via 1177 Vårdguidens e-tjänster. Alla med en pågående infektion med covid-19 är enligt smittskyddslagen skyldiga att medverka i smittspårning. Det är viktigt för att minska spridningen av covid-19.

Har du ingen e-legitimation och inte kan logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster kommer du att kontaktas via telefon.

Hur går smittspårning via 1177 Vårdguidens e-tjänster till?
När centrala smittspårningsenheten kontaktar dig får du en avisering via sms/e-post om du fyllt i dina kontaktuppgifter och godkänt aviseringar. Annars kan du logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster och titta efter ärendet i din inkorg. Smittspårningen sker digitalt och består i att du:

  • tar del av informationen som skickats till dig,
  • besvarar ett frågeformulär inom 24 timmar och
  • informerar de personer som du kan ha utsatt för smitta.

Du får bland annat information om vad som gäller för dig som är smittad samt vad du behöver informera de personer du kan ha smittat. Du får också hjälp med intyg om du eller någon du bor med behöver ansöka om smittbärarpenning.

Stanna hemma
När du testats positiv för covid-19 är det viktigaste att du stannar hemma för att inte smitta andra. Här kan du läsa om vad som gäller för dem du bor med och de du haft nära kontakt med.

Mer information

Till toppen av sidan