Aktuellt i Örebro län

Förändringar runt covid-testningen från 1 september

Innehållet gäller Örebro län

1 september: Den 1 september stänger mottagningarna för covid-testning på USÖ (CV-området) och Karlskoga lasarett, då vårdcentralerna tar över covid-testningen för allmänheten. Lådor med covid-tester finns fortsatt utanför varje vårdcentral för alla med e-legitimation . Om e-legitimation saknas ringer man sin vårdcentral för tidsbokning.

Detta gäller från och med 1 september:

  • Mottagningarna för covid-testning på USÖ (CV-området) och Karlskoga lasarett stänger. Även lådorna med covid-test som funnits utanför dessa mottagningar tas bort.
  • Lådor, där du som har e-legitimation kan hämta och lämna covid-test, finns fortsatt utanför varje vårdcentral i länet under dagtid på vardagar.
  • Lådor, där du som har e-legitimation kan hämta och lämna covid-test, finns utanför vårdcentralsjourerna i länet under kvällar och helger (i den norra länsdelen finns lådan utanför Lindesbergs vårdcentral).
  • Du som inte har e-legitimation ringer din vårdcentral på vardagar för att boka tid för egenprovtagning (det länsgemensamma bokningsnumret upphör att gälla under vardagar).
  • Du som inte har e-legitimation ringer det etablerade länsgemensamma bokningsnumret på helger för att boka tid för egenprovtagning via vårdcentralsjourerna i länet.

Mer information

Läs mer om testning i Örebro län på 1177.se.

Läs mer om resor och covidbevis på 1177.se

Läs mer om inloggning och e-legitimation på 1177.se.

Till toppen av sidan