Aktuellt i Örebro län

Dags att skaffa e-legitimation?

Innehållet gäller Örebro län

2 juni: För att kunna testa sig för covid-19 med testkit via Region Örebro läns lådor, ta del av sitt provsvar och använda andra e-tjänster på 1177.se behöver man från 13 års ålder en e-legitimation. BankID eller Freja eID Plus.

Från den dag en person fyller 13 år behöver hen ha e-legitimation för att kunna logga in på 1177.se och göra sina vårdärenden. Flera vårdärenden kopplade till covid-19 hanteras digitalt och kräver e-legitimation. Detta gäller för barn och unga:

  • För barn upp till 13 år kan du som vårdnadshavare logga in på 1177.se med din e-legitimation och agera ombud för barnet, när till exempel ett testkit från en låda ska registreras. Det är viktigt att uföra barnets ärende i ombudsläget, så att ärendet registreras på barnet och inte på vårdnadshavaren. Läs om att agera ombud här.
  • Barn 13 år eller äldre behöver skaffa egen e-legitimation, mobilt BankID eller Freja eID Plus. Mobilt SäkerhetsID som många banker erbjuder räcker inte. Vårdnadshavare kan inte agera ombud för barn från 13 år på 1177.se.

Mer information:

Så loggar du in på 1177.se

Så registrerar du testkit för covid-19 från Region Örebro läns lådor

Till toppen av sidan