Läsare berättar

Lillasyster är en krigarprinsessa

Det enda som jag längtade efter var att få en lillasyster till min stora tjej. Någon som hon kunde leka med, växa upp med, gå ut med och ha hemligheter tillsammans med och allt annat som hör livet till.

Jag blev gravid och så föddes hon - min efterlängtade lilla tjej - lillasyster. Hon var det vackraste jag någonsin sett. En dag hann jag vara lycklig. Sedan förändrades våra liv för alltid. Min lilla tjej var född med ett sällsynt syndrom, Jacobsen syndrom. (Jacobsens syndrom är en ovanlig medfödd kromosomförändring. Barnet får ett speciellt utseende och oftast en viss kognitiv funktionsnedsättning.)

Det kändes tungt. Alla drömmar krossades, massor med tårar, oro, sjukhusbesök, operationer med mera. Men min lilla tjej är världens Kämpe, en Hjälte. Hon kämpar varje dag med att lära sig saker och det gör hon med ett leende, varenda dag, dag ut och dag in. Då fattade jag beslutet, kan det här lilla livet vakna och somna med ett leende på läpparna, kan jag det också!

Jag har lärt mig att man inte ska gräva ner sig i sorg, utan ser det här som en gåva, att hon skulle just välja oss till sina föräldrar, att vi ska ta hand om henne. Det är viktigt att acceptera situationen på en gång så kommer man att må bättre. Vi älskar vår lilla Krigarprinsessa. Hennes storasyster säger att hon inte kunde ha fått en bättre lillasyster!

Emina Beganovic

Publicerad:
2012-02-14
Skribent:

Emina Beganovic