Nu kan föräldrar se recept för barn upp till 12 år

Från och med den 28 november kan du som förälder se ditt barns läkemedelsinformation genom att logga in på 1177.se. Du kan bara se information för barn som är yngre än 12 år. Det här är en av förändringarna i och med att e-tjänsten för läkemedelsinformation görs om.

Andra förändringar är att du som är äldre än 18 år enkelt kan se hur många dagar du har kvar tills receptet går ut. Precis som tidigare kan du se dina recept, dina uthämtade läkemedel och ditt högkostnadsskydd. Du kan även se dina läkemedel i en PDF. Då ska du klicka på Registerutdrag när du är inne och tittar på dina läkemedel. 

Du behöver ha fyllt 18 år att kunna se information om dina läkemedel genom att logga in på 1177.se. Du som är mellan 12 år och 18 år kan inte se din läkemedelsinformation själv. För att få information om dina läkemedel kan du istället prata med din läkare eller gå till ett apotek.

Här kan du läsa mer om att läsa läkemedelsinformation genom att logga in på 1177.se. Förändringarna har gjorts i samarbete med e-hälsomyndigheten. På deras webbplats kan du läsa bland annat vanliga frågor och svar om e-tjänsten.

Text: Jenny Andersson

Till alla nyheter