Kom ihåg att förnya dina recept innan jul

Många mottagningar har stängt under fler dagar under storhelgerna än tidigare år. Det beror på att julafton är på en måndag i år. Det är därför bra om du redan nu ser över om du behöver förnya något recept de närmaste veckorna. På många mottagningar kan du skicka en förfrågan om att förnya ett recept genom att logga in på 1177.se. Du kan inte förnya ett recept genom att ringa 1177.

Varje månad förnyas över 100 000 recept genom 1177.se

Så här gör du om du vill förnya ett recept genom att logga in:

  1. Börja med att söka upp mottagningen på 1177.se.
  2. Välj mottagningen i listan.
  3. Under rubriken E-tjänster ser du vilka e-tjänster som mottagningen erbjuder. Klicka på texten Förnya recept. Därefter får du logga in och kommer direkt till formuläret.
  4. Fyll i formuläret och skicka din förfrågan.

Läkaren som skrev ut ditt recept förra gången bedömer sedan om du kan få ett nytt recept på en gång eller om ni behöver träffas. Hen skickar sedan receptet till ett apotek. Du får därefter ett meddelande om att receptet är förnyat och att du kan hämta ut ditt läkemedel på ett apotek.

Kontakta mottagningen om de inte förnyar recept

Alla mottagningar förnyar inte recept via nätet. Du kan ringa eller kontakta mottagningen på annat sätt om du inte ser alternativet förnya recept under rubriken e-tjänster på mottagningens informationssida.

Du kan inte förnya ett recept genom att ringa 1177.

Text: Jenny Andersson

Till alla nyheter