Vården i Norrbotten

Digitalen - vård där du är

Innehållet gäller Norrbotten

Var du än bor i Norrbotten kan du söka vård via Digitalen. Du kan påbörja ditt besök när som helst genom att svara på frågor om dina symtom och vad du söker vård för. Du kan sedan få hjälp av vårdpersonal via chatt på din mobil, surfplatta eller dator.

Vuxen med barn som håller i mobil.
Digitalen ger vård där du är.

Så här använder du Digitalen

Du når Digitalen genom att logga in och svara på frågor om symtom med mobil, surfplatta eller dator.

Så här går ett besök på Digitalen till

  1. Logga in på Digitalen
  2. Välj sök vård.
  3. Beskriv vad du söker vård för.
  4. Svara på frågorna. Det tar bara några minuter.
  5. Vid behov får du chatta med oss. I chatten får du medicinsk bedömning, råd och hjälp av vårdpersonal. Du får ett sms när det är din tur.

Vad krävs för att använda Digitalen

Du behöver e-legitimation och anslutning till internet. Du kan söka vård för dig själv eller för ditt barn från 6 månader till 18 år. Uppdaterade versioner av webbläsare och operativsystem rekommenderas.

Har du problem att använda tjänsten så kan du alltid ringa 1177 på telefon för sjukvårdsrådgivning. Vid livshotande tillstånd ring 112.

När kan man använda Digitalen

I Digitalen kan du söka vård och råd dygnet runt. Vi svarar dig under vardagar kl 8.00-18.00 och helger kl 9.00-15.00.

Besök prioriteras efter hur allvarliga dina besvär bedöms vara och din köplats kan därför komma att ändras. Du får ett sms när det är din tur.

Om du blir sämre medan du väntar så rekommenderar vi dig att ringa 1177 för sjukvårdsrådgivning. Vid livshotande tillstånd ring 112.

Förnya recept, sjukskrivning och intyg

Om det gäller sjukskrivning eller intyg behöver du ringa din hälsocentral. Vill du förnya recept kan du söka fram din hälsocentral eller mottagning under Hitta vård och välja e-tjänsten Förnya recept.

Så här fungerar Digitalen

Digitalen är en mobilanpassad webbtjänst. Med mobilanpassad webb krävs ingen nedladdning och uppdatering, som det gör med appar. Spara länken till digitalen på hemskärmen så blir det i stort sett samma funktionalitet som en app.

Dina synpunkter är viktiga för oss

Har du synpunkter på din kontakt med oss i Digitalen, så vill vi gärna att du kontaktar oss så att vi kan ha med det i vårt fortsatta förbättringsarbete.

Klagomål och synpunkter på vården

Till toppen av sidan