Hörnefors hälsocentral

Bruksgatan 4, 905 32 Hörnefors

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag07.30–16.00Återuppringning
Tisdag07.30–16.00Återuppringning
Onsdag07.30–16.00Återuppringning
Torsdag07.30–16.00Återuppringning
Fredag07.30–16.00Återuppringning
LördagStängt
SöndagStängt
Växeltelefon

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–17.00Lunch 12-13
Tisdag08.00–17.00Lunch 12-13
Onsdag08.00–17.00Lunch 12-13
Torsdag08.00–17.00Lunch 12-13
Fredag08.00–17.00Lunch 12-13
LördagStängt
SöndagStängt

Besöksadress:
Bruksgatan 4, 905 32 Hörnefors
Län, kommun:
Västerbottens län, Umeå
Postadress:
Bruksgatan 4, 905 32 Hörnefors

Publicerad: 2024-03-12

Du som fyller 80 år i år eller är äldre kan boka tid genom att logga in på 1177.se. Du som inte har möjlighet att boka tid på nätet kan ringa till oss. Det gäller också för dig som är 65–79 år och behöver omsorg varje dag av hemtjänst.

Se lediga tider samt tider och platser för drop in

Läs mer om vaccination mot covid-19

Dagtid är det hit du vänder dig med frågor som rör din hälsa. Det gäller för dig som är sjuk, vill ha stöd som förälder eller förändra din livsstil.


Använd gärna våra e-tjänster när du kontaktar oss. När du ringer oss för rådgivning och bedömning får du förslag på en tid då vi ringer upp dig.


Alla regionens hälsocentraler är godkända av Hälsoval Västerbotten. Hälsovalet innebär att du själv kan välja hälsocentral. Du hittar information om hur du väljer i länken Så väljer du mottagning.


Har du frågor under kvällar och helger ringer du 1177.


Blir du akut sjuk eller allvarligt skadad ringer du 112.

Driftsform: Region

Välkommen till oss! Här har vi följande utbud. Kontakta oss gärna på webben, logga in i våra e-tjänster eller ring vårt återuppringningssystem, telefon 090-785 91 05.

  • 1177 Direkt är inte en tjänst som finns på din hälsocentral utan är en digital vårdtjänst som delas av regionens alla hälsocentraler.

    Här kan du få anpassade råd eller chatta med en sjuksköterska.

    Du kan starta ditt ärende när som helst på dygnet. Du kan även söka vård för ditt barn om barnet är över ett år. Chatten är gratis och är bemannad dagtid.

    Du kan inte använda tjänsten när det gäller förlängning av pågående sjukskrivning, intyg, receptförnyelser och avbokning eller ombokning av tider.  

    Läs mer om 1177 Direkt

    Starta en chatt med 1177 Direkt

  • Om du har någon form av nedsatt funktionsförmåga kan du få hjälp och stöd hos vår arbetsterapeut Alexandra Lagerhjelm, kontaktas via telefonrådgivningen, 090-785 91 05

    Du kan också logga in i våra e-tjänster

  • Om du har astma, allergi och KOL (kronisk obstruktiv lungsjukdom) kan du få hjälp och stöd hos vår astmasköterska Helena Löfstrand, kontaktas via telefonrådgivningen, 090-785 91 05

    Du kan också logga in i våra e-tjänster

  • Om du har diabetes kan du få hjälp och stöd hos vår diabetessköterskor Helena Löfstrand och Sanna Nyström, kontaktas vi telefonrådgivningen, 090-785 91 05

    Du kan också logga in i våra e-tjänster

  • Primärvårdens dietister inom Region Västerbotten utreder och ger kostbehandling vid olika sjukdomar och besvär. De ansvarar för dietistverksamheten på alla länets hälsocentraler och sjukstugor. 

    Här finns kontaktinformation till Primärvårdsdietister Västerbotten. 

  • Till våra distriktssköterskor kan du vända dig för tidsbokning, rådgivning, bedömning och behandling.

    Telefonrådgivning måndag-fredag mellan 07:00-16:00, telefon 090-785 91 05

    De distriktssköterskor som arbetar på hälsocentralen är Helena Löfstrand, Sandra Bersani, Sanna Nyström, Marianne Gustafsson, Sofia Troeng och Ronja Tunell 

    Du kan också logga in i våra e-tjänster

  • Vår familjecentral vänder sig till er som blivande föräldrar och till er som har barn i förskoleåldern.

    Här hittar du kontaktuppgifter till våra barnmorska och barnhälsovårdssköterskor

  • När du fyller 40, 50, och 60 år bjuder hälsocentralen in dig till en hälsoundersökning. Du väljer själv om du vill delta. Vi erbjuder även videobesök istället för fysiskt besök om du önskar det. 

    Ansvariga distriktssköterska är Helena Löfstrand och Sandra Bersani, kontaktas via telefonrådgivningen, 090-785 91 05

    Så går hälsoundersökningen till

  • Om du har problem med urinläckage kan du få hjälp och stöd hos vår inkontinenssköterska Helena Löfstrand, kontaktas via telefonrådgivningen, 090-785 91 05

    Du kan också logga in i våra e-tjänster

  • Hos oss kan du boka tid för att få en läkarbedömning av dina födelsemärken.

    Telefonrådgivning måndag-fredag mellan 07:00-16:00, telefon 090-785 91 05

  • Till laboratoriet kan du ringa om du vill beställa tid för provtagning eller t.ex. fråga om det krävs några förberedelser inför en provtagning.

    Undersköterskor är Camilla Eiback och Rabiha Al-Mualla

    Vid frågor eller tidsbokning kontakta telefonrådgivningen, 090-785 91 05

  • Du når våra läkare via telefonrådgivningen mellan klockan 08:00-17:00, telefon 090-785 91 05

    På hälsocentralen jobbar läkarna Nicoleta Roma och Daniela Popescu.

    Du kan också logga in i våra e-tjänster

  • Barn och unga 0–17 år som mår psykiskt dåligt kan ringa kontaktcenter barn och unga psykisk hälsa Västerbotten för att få stöd och rådgivning. Det gäller också dig som är vårdnadshavare eller närstående.

    Här finns kontaktinformation till Kontaktcenter barn och unga psykisk hälsa Västerbotten 

    Läs mer om hur barn och unga kan söka vård om de mår psykiskt dåligt

  • Om du mår dåligt eller är i en krissituation och behöver stöd kan du kontakta vår psykolog. Psykologer utreder och bedömer vilken hjälp du kan behöva för att bättre förstå din livssituation och kontaktas via telefonrådgivningen, 090-785 91 05. Du kan även boka tid direkt via våra e-tjänster.  

    Psykolog på hälsocentralen är Anders Öhberg.

    Du kan också logga in i våra e-tjänster

     

  • Rehabiliteringskoordinatorn är en resurs för patienter som blir sjukskrivna eller riskerar att bli sjukskrivna. Är också kontaktperson i sjukskrivningsfrågor på hälsocentralen och gentemot andra myndigheter som exempelvis Försäkringskassa, Socialtjänst, Arbetsförmedling samt i vissa fall även arbetsgivare.


    Rehabiliteringskoordinatorn ska främja tidiga insatser i sjukskrivningsprocessen för att stötta återgång i arbete och minska långtidssjukskrivning.

    Hos oss jobbar arbetsterapeut Alexandra Lagerhjelm också som koordinator. 

  • Vi förebygger, undersöker och behandlar funktionsnedsättningar som begränsar eller hotar att begränsa din rörelseförmåga. Vi arbetar med smärta och funktionsnedsättningar i nacke, rygg, leder, muskler och nervsystem, men vi kan även hjälpa dig med stressrelaterade besvär och livsstilsförändringar.
    Du behöver ingen läkarremiss för att komma till oss.

    Sjukgymnast är Hanna Boberg.

    Du når sjukgymnasterna via telefonrådgivningen, 090-785 91 05

    Du kan även boka tid direkt via våra e-tjänster.  

    Du kan också logga in i våra e-tjänster

  • Ibland kan du få det stöd, den behandling eller utbildning som du behöver via nätet. Här kan du läsa mer om de program vi kan erbjuda.

    Artrosskolan ALMA - Aktivt liv med artros

    Du som har artros kan ta del av artrosskolan ALMA. Det är ett digitalt program för stöd och behandling som du når genom att logga in på 1177.se. I artrosskolan ALMA får du lära dig mer om artros och vad du kan göra för att minska smärta och öka eller behålla din rörlighet. Du får individuellt anpassade rörelseövningar som ger dig förutsättningar till ett fortsatt aktivt liv.
    Artrosskolan ALMA är kostnadsfri.

    iKBT - KBT via nätet

    KBT är en förkortning av kognitiv beteendeterapi. Det är en form av terapi som kan hjälpa vid exempelvis sömnsvårigheter, depression, stress och ångest. Det går att få KBT via nätet. Då kan du ta del av behandlingen var och när det passar dig. Det finns flera olika delar av iKBT och vårdpersonalen bedömer vilka delar som passar dig bäst.
    Här kan du läsa mer om KBT via nätet.

    Planera och skapa struktur i vardagen

    För dig som har behov av att få stöd i att planera och strukturera ditt dagliga liv finns det digitala stödet Planera och skapa struktur i vardagen. Programmet innehåller information om olika delar för ett fungerande vardagsliv som varvas med egna reflektioner och övningar.

    Stöd till bättre alkoholvanor

    Programmet är till för dig som upplever problem med alkohol och vill göra en förändring av dina alkoholvanor. Programmet består av flera steg som innehåller fakta men även reflektionsfrågor och olika övningar. Du kommer att få sätta dina egna mål under programmets gång. 
    Programmet är kostnadsfritt.

    Min nikotinfria resa

    Att sluta använda tobak, snus eller nikotin är ett bra beslut för att höja din livskvalitet. 
    Programmet ger stöd till att sluta röka, snusa eller att sluta använda andra produkter som innehåller nikotin. Programmet innehåller information, filmer, uppgifter, övningar och formulär som du får fylla i.
    Här kan du läsa mer om Min nikotinfria resa

    FRAMÅT för hälsa och livskvalitet

    FRAMÅT är ett stödprogram som utgår från flera av våra livsområden och levnadsvanor. Programmet ska kunna ge dig stöd, kunskap, men också inspiration till förändring. Du får möjlighet att reflektera över hur din livssituation ser ut och komma fram till vilka livsstilsförändringar som skulle vara bra för dig och gynna din hälsa. Se programmet som en hjälp att prioritera och fokusera på de livsstilsfrågor som är viktiga för dig.

    Kontakta oss om du är intresserad av något av våra stöd- och behandlingsprogram.
    Klicka här för att läsa mer om stöd- och behandling via nätet.

  • Hos oss kan du boka tid för olika vaccinationer t.ex. resevaccination och TBE-vaccination. Under hösten och vintern erbjder vi också vaccination mot säsongsinfluensa. För samtliga vaccinationer ringer du och bokar en tid.

    RS vaccination erbjuds för närvarande inte på hälsocentralen. 

    Här finns mer information om vaccin mot RS

    Rådgivning och tidsbokning för vaccination görs via telefonrådgivningen, 090-785 91 05

  • Avdelningschef är Anna Nordlander.

    E-post: halsocentral.hornefors@regionvasterbotten.se 

Om du har andningsproblem, hjärtproblem eller andra akuta besvär kan du ringa vår akuttelefon 0930-406 56

Till toppen av sidan