Vården i Kronoberg

Kallelser till din digitala brevlåda

Innehållet gäller Kronoberg

Har du en digital brevlåda? Då är det dit du får de flesta av dina kallelser från Region Kronoberg. En digital brevlåda är en e-tjänst dit du kan få post från myndigheter och företag. Du loggar in med bank-id.

Med en digital brevlåda blir kallelserna från Region Kronoberg  tillgänglig via till exempel din mobiltelefon. 

Du som bor i Kronoberg och har en digital brevlåda får automatiskt din kallelse från vården om du är ansluten till någon av följande digitala brevlådor:

Hur gör jag om jag vill ansluta till en digital brevlåda?

För att skaffa en digital brevlåda behöver du ha tillgång till internet ha av e-legitimation. Hos Myndigheten för digital förvaltning, DIGG, finns information om hur du gör för att ansluta dig.

När du valt en digital brevlåda behöver du göra följande:

  • Klicka i vilka myndigheter, kommuner och företag som du vill ha digital post ifrån.
  • Välj om du vill få en avisering om ny post till exempel via e-post.

Hur tar jag reda på om jag är ansluten till en digital brevlåda?

Om du är osäker på om du är ansluten till en digital brevlåda kan du logga in med din e-legitimation på Skatteverkets webbplats. Där kan du se om du är ansluten till en digital brevlåda och i så fall vilken.

Hur vet jag när jag har fått post till min digitala brevlåda?

Du kan få et meddelande via e-post eller sms när du har fått post. Hur du får den beror på vilken brevlåda du valt. Du väljer hur du vill få dina meddelanden (aviseringar) i brevlådans inställningar.

Kom ihåg! Du har alltid ett eget ansvar att öppna och ta del av den post som skickats till dig, oavsett om den är digital eller skickas på papper.

Hur gör jag om jag inte vill få mina kallelser till en digital brevlåda?

Du som inte vill ha kallelser från Region Kronoberg till din digitala brevlåda kan enkelt avsluta tjänsten. Det gör du i den digitala brevlåda du valt. Genom att söka på ”Region Kronoberg” och bocka ur valet om att få digital post så får du posten på papper till din fysiska brevlåda.

Har du ingen digital brevlåda skickas breven via post som vanligt.

Till toppen av sidan