Stöd och behandling på nätet

Att få stöd, behandling och utbildning på nätet

Ibland kan du få det stöd, den behandling eller utbildning som du behöver på nätet. Det kan till exempel vara ett behandlingsprogram där det ingår övningar som du gör själv.

Kronoberg

iKBT via nätet i Kronoberg

Region Kronoberg erbjuder kognitiv beteendeterapi (KBT) via internet som en alternativ behandlingsform – till exempel vid depression och ångest. En professionell behandlare bedömer först om du är lämplig för den typen av behandling, för iKBT passar inte alla.

iKBT innebär att man får ta del av filmer, bilder, texter och animeringar via dator, surfplatta eller smartphone. Man loggar in på behandlingsplattformen via e-tjänster och kan arbeta med materialet var och när man vill. Man har regelbunden kontakt med sin behandlare för avstämning och stöd.

Möjlighet att få iKBT finns inom primärvården, vuxenpsykiatrin och barn- och ungdomshälsan.

Är du vuxen och tror att iKBT kan vara något för dig: kontakta din vårdcentral. 
Gäller det barn och unga: kontakta barn- och ungdomshälsan. 

Behandlingsprogrammet kan bland annat innebära att du ska läsa texter, svara på frågor, titta på filmklipp eller lyssna på ljudfiler. Det kan också ingå att du ska göra övningar. Det varierar vad som ingår. Du kan göra övningarna hemma eller på någon annan plats där det känns bra.

Hur lång tid det tar att gå igenom ett program varierar och beror på vad det är för typ av stöd, behandling eller utbildning.

Till toppen av sidan