Kontakta vården på nätet

Videosamtal med vården

Genom ett videosamtal med vården kan du få hjälp med vissa besvär. Vilka besvär du kan få hjälp med varierar mellan mottagningarna. Alla mottagningar erbjuder inte videosamtal.

Kronoberg

Videomöten i Region Kronoberg

Du kan delta i videomöten med vårdpersonalen på flera mottagningar inom Region Kronoberg.

Just nu är det möjligt att ha videomöte på följande sätt:

  • Via 1177 Vårdguidens webbsida
  • Via appen Min Hälsa
  • Via appen Min vård Kronoberg

Din vårdkontakt berättar för dig på vilket sätt ditt videomöte kommer att ske. 

Utrustning

Smart telefon eller surfplatta kan användas med lägst version Android 5 eller iPhone 5. För inloggning via 1177 Vårdguiden kan också dator användas.

Kostnad

Kostnaden kan variera beroende på vilken typ av videomöte du har med vården. Har du och vården kommit överens att mötas på distans är kostnaden 100 kr. Agerar du ombud för barn 0-13 år, är videomötet kostnadsfritt. Hos Folktandvården är det kostnadsfritt för personer som är yngre än 23 år. 

E-legitimation

Som patient använder du bank-id eller Freja e-id plus för att identifiera dig vid uppstart av mötet. Du kan bli ombedd att visa legitimation om du inte är känd av vårdpersonalen.

Tekniska problem

Vårdpersonalen ringer upp dig om det uppstår tekniska problem.

Inspelning

Vi spelar inte in röst- eller videomöten. Sekretessregler gäller.

Videomöte tillsammans med anhöriga, patient och vårdpersonal

När videomöte sker i grupp blir du inbjuden från vården med en länk som skickas till din e-post. Om du deltar via en dator ansluter du dig till mötet genom att klicka på länken som du har fått i din e-post och följer de val som visas gällande Skype plugin och Skype via webb. Om du deltar via mobiltelefon eller surfplatta behöver du ladda ner appen Skype för företag innan du kan ansluta dig via länken som du har fått till din e-post.

Videomöte för dig mellan 13 och 18 år utan e-legitimation

I första hand ber vi dig skaffa en e-legitimation i form av ett bank-id som utlämnas av din bank eller ett Freja e-id plus som utlämnas av ett ATG-ombud. Har du inte möjligheten till detta kan vården erbjuda dig ett videomöte på samma sätt som vid ett gruppbesök.

Videomöten under telefonrådgivning via 1177 Vårdguiden

Under ett pågående telefonsamtal kan du bli erbjuden att ansluta till ett videomöte. Du får då en länk skickad som ett SMS till din mobiltelefon där du ombeds att installera appen ”Video Care” för att sedan kunna genomföra videomötet med vården.

Här erbjuder vi videomöten

Prata med din vårdpersonal om du är intresserad av att använda videomöten för ditt besök. Det finns tre sätt att ha ett videomöte på, du kan logga in via 1177.se eller använda dig av appen Min hälsa eller Min vård Kronoberg. Om du som förälder vill vara ombud för ditt barn 0-13 år, går detta endast att genomföra via 1177.se och via appen Min vård Kronoberg.  

Manual, så genomför du ett videomöte via 1177.se

Manual, så genomför du ett videomöte via appen min hälsa

Tips och råd inför ditt videomöte

Felsökningssteg, om du stöter på problem

Läs mer om E-tjänster i Kronoberg

För att ha ett videosamtal behöver du ha tillgång till en dator, smartphone eller surfplatta med internetuppkoppling. Du behöver även ha en e-legitimation för att kunna logga in och identifiera dig.

Till toppen av sidan