Psykiatriska akutmottagningen, Östersund

Fältjägargränd 6, 831 30 Östersund

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
MåndagDygnet runt
TisdagDygnet runt
OnsdagDygnet runt
TorsdagDygnet runt
FredagDygnet runt
LördagDygnet runt
SöndagDygnet runt
Växeltelefon

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
MåndagDygnet runt
TisdagDygnet runt
OnsdagDygnet runt
TorsdagDygnet runt
FredagDygnet runt
LördagDygnet runt
SöndagDygnet runt

Besöksadress:
Fältjägargränd 6, 831 30 Östersund
Län, kommun:
Jämtlands län, Östersund
Postadress:
Östersunds sjukhus, 831 83 Östersund

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Psykiatriska akutmottagningen, plan 3C, Fältjägargränd 6, Östersund.

Om du upplever att du har omedelbara psykiska symtom så kan du söka hjälp hos den psykiatriska akutmottagningen. Mottagningen finns i Östersund men tar emot personer från hela Jämtland Härjedalen.


Vi ansvarar även för könsidentitetsmottagningen i länet. Där ger vi vård eller information om könsdysfori, transsexualism och könsidentitet.


Mer information om oss hittar du under rubriken Vårt utbud.

Driftsform: Region

Om du upplever att du har omedelbara psykiska symtom så kan du söka hjälp hos den psykiatriska akutmottagningen. Mottagningen finns i Östersund men tar emot personer från hela Jämtland Härjedalen. 

Om du redan är patient på någon annan av mottagningarna inom den psykiatriska vården så kan du i första hand kontakta den mottagningen.

Om det gäller barn och ungdomar under 18 år bör man kontakta barn- och ungdomspsykiatrin (BUP). Om det finns ett omedelbart behov av att få kontakt med barn- och ungdomspsykiatrin på kvällar, nätter och helger – ring via landstingets växel på telefonnummer 063-15 30 00.

Här hittar du mer information om vårt utbud.
Vi ansvarar även för könsidentitetsmottagningen i länet.

 

  • Om du upplever att du har lindriga psykiska symtom som sömnsvårigheter, ångest, lättare depressioner eller sorgereaktioner ska du i första hand kontakta en hälsocentral för att få hjälp. På hälsocentralen gör personalen en första bedömning av om du kan få hjälp på hälsocentralen eller om de behöver skicka en remiss till psykiatrin.

    Du behöver inte ha någon remiss för att söka vård på psykiatriska akutmottagningen. Du kan själv kontakta psykiatrin för rådgivning om egenvård eller hur du kan gå tillväga för att må bättre.

  • Om du upplever att du har allvarligare psykiska symtom som till exempel psykoser, djupa depressioner eller självmordstankar kan du få vård och behandling inom den psykiatriska öppenvården.

    Om du inte redan har fått en remiss från läkare på en hälsocentral, så kan du kontakta den psykiatriska öppenvården. Du kan kontakta oss via egen vårdbegäran. Länken för att logga in och göra egen vårdbegäran finns under rubriken Våra e-tjänster längre upp på den här sidan. Under rubriken Läs mer längre ner på sidan hittar du mer information om vad som gäller vid egen vårdbegäran. 

  • Könsidentitetsmottagningen (KIM) tillhör psykiatriska akutmottagningen. Vi hjälper dig som söker vård eller information om könsdysfori, transsexualism och könsidentitet.

    Du behöver inte någon remiss från läkare utan kan själv kontakta oss direkt. Ring till psykiatriska akutmottagningen och fråga efter Karoline Östlund, legitimerad psykolog. 

    Om det gäller barn och ungdomar under 18 år bör man istället kontakta barn- och ungdomspsykiatrin (BUP).

  • Om det gäller barn och ungdomar under 18 år bör man kontakta barn- och ungdomspsykiatrin (BUP). 

    Om det finns ett omedelbart behov av att få kontakt med barn- och ungdomspsykiatrin på kvällar, nätter och helger – ring via landstingets växel på telefonnummer 063-15 30 00.

     

Till toppen av sidan