Aktuellt i Kronoberg

Har du rest i andra länder?

Innehållet gäller Kronoberg

9 februari: Du som rest in i Sverige från ett annat land kan ha kommit i kontakt med nya varianter av coronaviruset. Läs om vad som gäller för dig, oavsett om du har haft en tidigare bekräftad infektion med covid-19 eller inte. Du ska testas för covid-19 så snabbt som möjligt efter ankomst till Sverige och sedan även dag 5 efter inresa till Sverige. Detta gäller dig som är född 2014 eller tidigare. Om du behöver provta dig under helgen, ring till jourläkarcentralen i Växjö, tel 0470-58 78 00.

Detta gäller även resenärer utan symtom. Alla resenärer rekommenderas också att stanna hemma och undvika kontakter i en vecka efter ankomst till Sverige.

Utländska medborgare

Från och med den 6 februari måste de som är utländska medborgare visa intyg om negativt covid-19-prov för att få komma in i Sverige. Provet får inte vara äldre än 48 timmar. Har man testats före inresa behöver man inte testas direkt efter ankomst men man skall provtas dag 5, enligt rutinen ovan.

Kontakt med vården

Om du har en bokad tid i vården inom en vecka efter hemkomst från utlandet – boka om möjligt om din tid genom att logga in eller kontakta din mottagning.
Läs mer här: Du som reser in i Sverige

Till toppen av sidan