Aktuellt i Kronoberg

Nu erbjuds fler tider för videobesök i vården

Innehållet gäller Kronoberg

20 januari: För att minska risken för smittspridning i vården erbjuder verksamheterna inom primärvård, rehab och psykiatri videobesök i större omfattning. Du kan förbereda dig för ett videobesök genom att skaffa e-legitimation och ladda ner Region Kronobergs vårdappar till din smartphone, surfplatta eller dator.

- Vi behöver vara rädda om våra patienter och vår personal. Videobesöken är en åtgärd för att minska smittspridningen och vi vet att de fungerar väl. Det finns fortfarande möjlighet till fysiska besök om vården bedömer att det är nödvändigt, säger Hanna Svensson, verksamhetsområdeschef för primärvård, psykiatri och rehab i Region Kronoberg.

Flera andra mottagningar inom Region Kronoberg erbjuder också videobesök som ett alternativ till fysiska besök.

Detta behöver du för ett videobesök

För att genomföra ett videobesök behöver du stabil internetuppkoppling, e-legitimation och någon av Region Kronobergs appar, beroende på vilket vårdbesök det gäller:

  • Appen Min vård Kronoberg gäller för videobesök på vårdcentralerna Dalbo, Lammhult och Centrum och inom psykiatrin.
  • Appen Min hälsa gäller för videobesök på övriga vårdcentraler och inom habiliteringen och rehabiliteringskliniken.

Läs mer om videosamtal med vården.

Avstå icke nödvändiga besök i vården om du har symtom

Det är fortsatt viktigt att du inte kommer till vården om du har förkylningssymtom, då ska du boka om sitt besök. Om vården bedömer att ett fysiskt vårdbesök är nödvändigt får du komma in i genom en separat ingång, en så kallad infektionsingång.

Till toppen av sidan