Aktuellt i Kronoberg

Fler över 65 år får nu möjlighet att få sin påfyllnadsdos av covid-19-vaccin

Innehållet gäller Kronoberg

Folkhälsomyndigheten har kortat tidsintervallet mellan dos 2 och påfyllnadsdosen för personer över 65 år till minst 5 månader. Detta innebär att fler kan få dos 3 innan jul och därmed får ett bättre skydd inför julhelgen då människor umgås i större utsträckning.

Det kortade tidsintervallet gör också att fler personer födda 1956 eller tidigare nu får möjligheten att ta sitt influensavaccin och dos 3 samtidigt. 

Du som redan har en tid inbokad för influensavaccination på vårdcentral behöver inte avboka eller boka om din tid. Om det har gått minst 5 månader sedan andra dosen, kan du vid vaccinationstillfället be om att få ditt covid-vaccin samtidigt.

Du som ännu inte bokat din influensavaccination kan göra det hos våra vårdcentraler. Vaccinationen pågår till och med vecka 48. När du bokar ska du ange att du samtidigt önskar ta din tredje dos vaccin mot covid-19.  

För dig som endast vill ta dos 3 hänvisar vi till våra särskilda vaccinationsplatser för covid-19-vaccin. Via 1177.se kan du boka en tid på vald plats. Det går också bra att ringa 0470-58 60 00 för att få hjälp att boka tid. Om du redan har en inbokad tid behöver denna inte bokas om, det gör inget om det går längre än 5 månader mellan dos 2 och dos 3.

Till toppen av sidan