Aktuellt i Kronoberg

Fler grupper kan nu få en tredje dos

Innehållet gäller Kronoberg

4 oktober: Nu påbörjas vaccination med en tredje dos på länets särskilda boenden. Personer födda 1941 eller tidigare samt personer med hemtjänst eller hemsjukvård är välkomna att boka in sig för en tredje dos vaccin sex månader efter dos 2.

– Från och med måndag kan dos 3 bokas in på våra vaccinationsplatser. Det går även bra att gå på de drop in-tider vi har just nu runtom i länet, säger Lena Andersson Nazzal, vaccinsamordnare.

Det är viktigt att det gått sex månader sedan du tog dos 2. Är du osäker på när du tog dos två går det att ta reda på via journalen på 1177.se, via covidbevis.se eller genom att ringa 0470-58 60 00.

Har du hemtjänst eller hemsjukvård och är född senare än 1941 får du mer information om din vaccination via din kommun.

Covid-19-vaccin kan ges vid influensavaccinationen

Region Kronoberg kommer även att erbjuda en tredje dos vaccin i samband med årets influensavaccination som startar den 9 november.

– För många av de som nu är aktuella för en tredje dos så sammanfaller det väldigt väl att det har gått ungefär sex månader från dos 2 när det är dags för influensavaccination. Det är ett smidigt sätt att få båda sina vaccin vid samma tillfälle, säger Lena Andersson Nazzal.

Till toppen av sidan