Aktuellt i Kronoberg

Felaktigt vaccinationsutskick till invånare

Innehållet gäller Kronoberg

30 augusti: Tyvärr blev det fel när Region Kronoberg skickade ut ett brev med erbjudande om vaccination mot covid-19 till personer som tillhör riskgrupp och har så kallad immunbrist. 1 300 personer har fått brevet trots att de inte har någon immunbrist. Vi beklagar det inträffade.

Vaccinationsutskicket görs utifrån koder i ett datasystem och det har blivit fel i filtreringen vid datautskicket.

– Alla som har fått ett brev med erbjudande om påfyllnadsdos får ta sin påfyllnadsdos nu. Det gäller även de personer som felaktigt blivit kategoriserade som riskgrupp, säger Marie Jadner, vaccinationssamordnare.

Rättelse skickas ut

De personer som felaktigt klassats som riskgrupp immunbrist kommer att få ett nytt brev med en rättelse från Region Kronoberg. Rättelsen skickas ut så snart som möjligt och kommer i fysiska brevlådor i slutet av veckan, eller senast i nästa vecka.

– Vi beklagar att det blivit fel. Det beror på den mänskliga faktorn. Vi uppmanar invånare som tror att de fått ett felaktigt brev att vänta på rättelsen, säger Marie Jadner.

För frågor om covid-19-vaccination och riskgrupper går det bra att ringa 0470-58 60 00. Just nu är det hög belastning på telefonnumret så det kan dröja några dagar innan man blir uppringd.

Kontakt

Marie Jadner
Vaccinationssamordnare
0470-58 75 13 | 0709 84 49 92
marie.jadner@kronoberg.se

Till toppen av sidan