Aktuellt i Kronoberg

Du som är 18 år eller äldre kan boka tid för påfyllnadsdos, 6 månader efter dos 2

Innehållet gäller Kronoberg

3 januari: Nu kan du som är över 18 år boka tid för en påfyllnadsdos av covid-19-vaccin. Men det måste ha gått minst 6 månader sedan du tog dos 2.

Det är tidpunkten för andra dosen som avgör när det är dags för påfyllnadsdosen. Förutsättningen för att kunna få en tredje dos är att det gått minst sex månader sedan du fick dos två. Undantaget är du som är över 65 år som kan få sin tredje dos redan efter fem månader. Är man över 18 år och vill boka tid idag ska man ha vaccinerat sig med en andra dosen den 3 juli eller innan dess.

- Det gäller att hålla reda på när man fick sin andra dos. Bokar man in sig för tidigt kommer man antingen få tiden avbokad eller bli avvisad på vaccinationsplatsen, säger Annika Laine Tigerhielm, tillförordnad vaccinationssamordnare.

Ta reda på när du fick din andra dos

Det finns tre sätt att ta reda på när du fick din andra dos vaccin:

  • På ditt covid-bevis som beställs via covidbevis.se
  • Logga in på 1177.se och se i din journal.
  • Ring 0470-58 60 00

På vaccinationsplatsen behöver du kunna visa upp när du fick dos 2.

Du kan inte välja vilket vaccin du ska få

Du kan inte välja vilket vaccin du får. Just nu används vaccin från Moderna eller Pfizer. Det går bra att få ett annat vaccin för påfyllnadsdosen än det som du fick vid första och andra dosen.

Boka tid för vaccinationen

Dos 1, 2 och påfyllnadsdos kan tas på någon av länets vaccinationsplatser. Vid årsskiftet skedde vissa förändringar kring vaccinationsplatserna, det är inte säkert att du får tid på samma ställe som tidigare.

Till toppen av sidan