Vårdcentralen Strandbjörket och jourläkarcentralen i Växjö flyttar – välkommen till nya vårdcentralen Skärvet!

Den 24 november öppnas portarna till den nya vårdcentralen Skärvet, i helt nybyggda och större lokaler i korsningen Södra Järnvägsgatan och Södra Ringvägen.

Växjös befolkning växer och centrallasarettet håller på att byggas om för att möta framtidens behov av vård. Samtidigt har vårdcentralen Strandbjörket och jourläkarcentralen haft trånga och gamla lokaler. Därför går flytten till de helt nybyggda lokalerna. Fredagen den 24 november öppnar den nya vårdcentralen Skärvet, medan jourläkarcentralen drar igång i de nya lokalerna redan torsdagen den 16 november. (Jourläkarcentralens uppdrag är att hjälpa patienter som behöver vård när deras ordinarie vårdcentral är stängd – och som inte är så allvarligt sjuka att de behöver vända sig till akutmottagningen.)   

– Patienter som är listade på vårdcentralen Strandbjörket kommer automatiskt att flyttas med till vårdcentralen Skärvet, så de behöver alltså inte göra något aktivt val. Nya patienter är förstås också hjärtligt välkomna att lista sig på Skärvet, säger verksamhetschef Susanne Berge.     

Den officiella invigningen av vårdcentralen Skärvet blir lördagen den 9 december klockan 10-13, med öppet hus för allmänheten.   

Vårdcentralen Skärvet ligger i korsningen Södra Järnvägsgatan och Södra Ringvägen på Söder i Växjö. Adressen är Södra Järnvägsgatan 22. Telefonnumren är samma som tidigare till både vårdcentralen (0470–58 97 50) och jourläkarcentralen (0470–58 78 00).   Välkommen till vårdcentralen Skärvet! 

Text: Stina Jordevik

Till alla nyheter