Mobilspel ska göra det roligare att borsta tänderna

Den 22 maj lanserar Folktandvården Kronoberg mobilspelet Rocka munnen. Med spelet flyttar Folktandvården in i svenska hem och telefoner. Appen som innehåller både spel och timer ska göra barn och föräldrar till bättre tandborstare och tandborstningen till dagens roligaste stund.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rocka munnen är framtaget av Folktandvården Sverige. Spelet utgår från tandborstningens gyllene regel: full borste med tandkräm, två minuter och två gånger om dagen. I Rocka munnen blir den digital och gör tandborstningen till något kul för barnen. Barnen leker fram en god vana, samtidigt som de lär sig borsta tänderna på rätt sätt.

Rocka munnen innehåller ett interaktivt spelläge och ett passivt konsertläge med tidtagning som är med under tandborstningen.

Till föräldrar

De viktigaste insatserna för barnens tandhälsa görs i hemmet, genom bra matvanor och tandborstning med fluortandkräm morgon och kväll. Spelet är tänkt att vara ett stöd som genom fantasi och belöningar istället för tjatiga pekpinnar gör tandborstningen till ett intressant och uppspelt ”jag vill!” och inte ett tråkigt och konfliktfyllt ”du måste”. 

Spelet hämtas i Apple Store eller Google Play

Borsta tänderna på barn

Bra mat och dryck för barns tänder

Text: Malin Karlsson

Till alla nyheter