Om covid-19 – coronavirus

Hantera oro i kris - stöd och hjälp i Kalmar län

Innehållet gäller Kalmar län

Att känna oro, rädsla, stress eller nedstämdhet under oroliga tider är helt normalt. Det är en naturlig reaktion i det läge vi nu befinner oss med en spridning av coronavirus runt om i världen och i Kalmar län. Ibland behöver man stöd för att ta sig igenom de jobbiga tankarna.

tjej sitter på bänk, mobil

På 1177 hittar du råd och tips om att må dåligt, vad du själv kan göra för att må bättre och var du kan vända dig om du behöver hjälp och stöd. För dig som är riskgrupp eller över 70 år finns en hälsoguide med råd om hur du skyddar dig och andra från smitta, svar på de vanligaste frågorna samt tips på aktiviteter, stöd och annat för att må bra och ta hand om hälsan.

Sveriges kommuner och regioner, SKR, har samlat information för dig som vill veta hur du kan ta hand om din och andras psykiska hälsa och var du kan få stöd och hjälp. Nedan hittar du länkar till det stöd som finns riktat till olika åldersgrupper:

Stödlista psykisk hälsa i kristider för barn upp till 12 år
Stödlista psykisk hälsa i kristider för ungdomar mellan 12 och 25 år
Stödlista psykiska hälsa i kristider för vuxna
Stödlista psykiska hälsa i kristider för äldre

För varje grupp finns till exempel råd för den som känner oro och ångest, för den som söker social gemenskap eller behöver stöd vid våld och övergrepp.

Till toppen av sidan