FÖRBERED DITT VÅRDBESÖK

Sinnenas park i Kalmar

Innehållet gäller Kalmar län

Sinnenas park är en plats för att finna återhämtning, både för patienter, deras anhöriga och allmänheten. Parken är tillgänglighetsanpassad och ligger i anslutning till Geriatriska kliniken på sjukhusområdet vid Länssjukhuset i Kalmar.

En park bredvid Länssjukhuset i Kalmar.

Tanken är att det ska finnas något i parken för alla sinnen - syn, hörsel, lukt, känsel och smak. I parken finns därför allt ifrån krydd- och medicinalväxter till fruktträd, bärbuskar, vindspel, fågelbad och porlande vatten. Här finns också en boulebana som är 5x12 meter och som har skänkts av Kalmars två Lionsklubbar, ett flertal sittplatser och ett växthus.

Dessutom finns det också delar i parken som är till för de yngsta. Det finns bland annat sittplatser som döpts till Tomtebobarnens krypin och små figurer som står utplacerade på olika ställen som kan bidra till att väcka barnens fantasi.  

Hitta till parken

Parken ligger på sjukhusområdet vid Länssjukhuset i Kalmar. Se karta till Sinnenas park i Kalmar.

Evenemang i parken

I parken anordnas flera evenemang som riktar sig både till patienter och deras anhöriga, men också allmänheten. I Sinnenas park anordnas varje år en vårmarknad och en julmarknad.

Evenemang 2020

  • Vårmarknaden 2020 är tyvärr inställd på grund av covid-19.
  • Julmarknad 12/11

Guidningar i parken

Du kan också få en kostnadsfri guidning i parken där du får veta mer om parkens historia, hur den har utvecklats från invigning till dagens park och vad som finns i parken idag. Om du är intresserad av en guidad tur, kontakta projektledare Irene Fransson för mer information.

Café Kaffegläntan tillfälligt stängd

Med anledning av covid-19 håller Café Kaffegläntan stängt. Även hantverksdagarna är inställda under våren. 

Kort historik om parken

Idén till Sinnenas park fick verksamhetschef Arne Sjöberg och Irene Fransson vid årsskiftet 2006-2007. Tanken var att skapa en plats för patienter och deras anhöriga där de kunde finna återhämtning utanför sjukhusets väggar. Tack vare många människors vilja och hjälp kunde parken invigas i maj år 2008.

År 2011 fick parken Landstinget i Kalmar läns tillgänglighetspris och den är idag även registrerad hos Patentverket.

Under år 2015-2016 inleddes ett samarbetsprojekt med Jenny Nyströmskolans estetprogram. Under projektet skapades områden i parken som ska symbolisera de olika världsdelarna. Samarbete finns även med andra skolor i Kalmar.

Mer information och kontakt

Arne Sjöberg, verksamhetschef, telefon 0480-812 75.

Irene Fransson, projektledare för Sinnenas park, telefon 0480-814 81.

Till toppen av sidan