Nu erbjuder vi videomöten som alternativ till besök

Innehållet gäller Kalmar län

För att minska risken för smittspridning samt att besök tvingas ställas in erbjuder vi nu möjligheten till videomöten istället för fysiska besök.

Om du har feber, hosta, snuva, halsont eller andra symptom från luftvägarna ska du inte komma till ditt besök. Meddela oss för ombokning av din tid. I vissa fall kan vi erbjuda dig ett telefon- eller videomöte istället.

Region Kalmar län kan komma att ringa upp dig för att hitta en annan tid för dig om du är över 70 år och ditt besök kan vänta. De besök som måste genomföras kommer i första hand att genomföras digitalt.

För att kunna genomföra ett videomöte med vården behöver du någon gång tidigare ha loggat in i 1177 Vårdguidens e-tjänster. Du använder din e-legitimation för att logga in. Läs mer om hur du loggar in på e-tjänsterna här.

Kontrollera att du har slagit på aviseringar så att du inte missar ärenden från din mottagning. Klicka på Inställningar högst upp på sidan när du har loggat in. Välj Ja under Avisering via sms och e-post från 1177 Vårdguiden.

Läs om tips och råd inför ditt videomöte här.

Till toppen av sidan