Snart öppnar vaccinationscentralerna i Kalmar och Västervik

Innehållet gäller Kalmar län

Idag släpps drygt 14 000 nya vaccinationstider för bokning på vaccinationscentral.

Vaccinationscentralerna i Kalmar och Västervik öppnar vecka 15 och kommer att hållas öppna under hela fortsatta vaccinationsperioden. Parallellt kommer hälsocentralerna och privata mottagningar inom Hälsoval Kalmar län att fortsätta erbjuda vaccinationstider.

För dig som tillhör någon grupp som vaccineras just nu är det möjligt att redan idag boka din tid för vaccination mot covid-19 på vaccinationscentral. Du bokar din tid digitalt genom 1177.se och precis som vid bokning till hälsocentral krävs inget inlogg, så du kan ta hjälp av en anhörig vid behov.

I Kalmar är det stadsbibliotekets gamla lokaler vid Tullslätten som kommer att användas för vaccinationerna, i Västervik kommer vaccinationscentralen att finns i Bryggaren Teater & Konferens vid Spötorget.

Lite längre fram i vår kommer vi också att öppna en vaccinationationcentral i Oskarshamn. Lokal är ännu inte klar och mer information kommer.

Vaccinationscentralerna ger oss möjlighet att vaccinera flera personer på kortare tid och därmed tidigt ge fler det viktiga skyddet mot svår sjukdom av covid-19. I planeringen har man tagit särskild hänsyn till att skapa säkra flöden så att många personer ska kunna passera under en dag utan att utsättas för någon risk. Smittspridningen av covid-19 är fortsatt hög i länet och det är viktigt att alla håller avstånd till varandra.

Parkering finns i anslutning till vaccinationscentralerna, men platserna är begränsade. Om du har möjlighet, cykla eller gå gärna till din vaccination.

Tänk på detta innan du bokar din tid

  • Den som tidigare drabbats av en så kraftig reaktion vid en vaccination eller allergisk reaktion att de behövt sjukhusvård ska istället boka tid på hälsocentral.
  • Par uppmuntras att boka sin tid tillsammans, förutsatt att partnern är född 1956 eller tidigare.
  • Du som äter Waran behöver boka en tid för blodprov en vecka innan vaccinationen.
Till toppen av sidan