Delta i Världens barnloppet – på distans eller på plats den 2 okt

Innehållet gäller Kalmar län

Ta hand om dig och bidra till hälsa för fler. Gå, spring eller rulla, där du är och delta på distans eller på plats vid Guldfågeln arena den 2 oktober.

Höstens folkfest Världen barnloppet är tillbaka - både i digital och fysisk version. Det fysiska evenemanget tvingades ställa in förra året på grund av pandemin men loppet genomfördes digitalt - på distans av många, vilket bidrog till insamlingen. I år erbjuds möjlighet att fortsätta delta på distans från nu men även på plats vid Guldfågeln Arena i Kalmar den 2 oktober. Detta eftersom samhället öppnar upp igen den 29 september.

Loppet där alla kan delta, har genom åren vuxit till en stor motionsfest, ett sätt att både främja rörelse och samla in pengar för en god sak - Världens barn. Kortbanan på 1,5 km är för de allra yngsta eller för de som inte känner för att springa/gå/köra med rullstol hela sträckan som är 4,5 km. Tillsammans minskar vi smittspridning genom att alla deltagare på plats är fria från förkylningssymtom och håller omtänksamt avstånd utifrån gällande restriktioner.
Mot uppvisande av betald anmälningsavgift reser du fritt med Kalmar länstrafik till och från loppet.

Satsningen är en samverkan med flera andra aktörer som P4 Kalmar, Högby IF, Kalmar FF och det lokala föreningslivet. Sedan loppstarten 2013 har vi rört på oss tillsammans och därmed samlat in närmare 1 miljon kronor. Även i år uppmärksammas invånarna i Kalmar län om vikten av fysisk aktivitet för en god hälsa med kom igång-aktiviteter i länet, både innan och efter loppet.

På avstånd håller vi igång – både på distans eller på plats. Oavsett val av deltagande så registrerar du anmälningsavgiften 100 kronor för vuxna och 50 kr för barn (under 15 år) i digitala bössan där Världens barnloppet i Kalmar län finns under den här perioden. Pengarna går oavkortat går till Radiohjälpens Världens Barn-insamling och TV-galan sänds den 1 oktober.

Till toppen av sidan