AKTUELLT

Fler barn rör på sig tillsammans för Världens Barn

Innehållet gäller Kalmar län

För sjätte året arrangerar Region Kalmar län, P4 Kalmar, Högby IF och Kalmar FF folk- och motionsfesten med Världens Barnloppet nu på lördag den 5 oktober.

Springande barn under Världens barn lopp

Fler och fler barn har deltagit på loppet under senare år. Nyheten för i år är kortbanan på 1,5 km för de allra yngsta eller för de som inte känner för att springa/gå/köra med rullstol hela sträckan som är 4,5 km. Anmälningsavgiften går oavkortat går till Radiohjälpens Världens Barn-insamling. Hittills har närmare 7 600 deltagit och de tidigare loppen har sammanlagt genererat över 714 000 kronor, pengar som gått oavkortat till Radiohjälpens insamling till Världens Barn.

Onsdag den 2 oktober kl. 24.00 stänger anmälan på varldensbarnloppet.se därefter gäller efteranmälan på plats vid Guldfågeln arena under fredag kl. 16-18 och lördag kl. 8.30-11.00. 

Alla anmälda till loppet åker fritt med KLT till och från Guldfågeln arena, där start och målgång sker. Innan loppstart sker gemensam uppvärmning med Friskis & Svettis. Startavgiften är 50 kronor för barn och 100 kronor för vuxen.

Region Kalmar län har, långsiktigt och tillsammans med flera aktörer, gjort flera satsningar med länets skolor för att inspirera fler till en hälsofrämjande skolutveckling med mer fysisk aktivitet, minskat stillasittande och en aktiv fritid. Överläkaren och författaren Anders Hansens har föreläst om ”Träna för din hjärna” i Kalmar och via livesändning på webbplatsen 1177.se för länets skolor. Den 2 oktober i Oskarshamn sker en workshop ”Rörelseglädje – nyckeln till framgång hos våra barn”, för skolorna i länet. Forskare från Linnéuniversitetet, Smålandsidrotten och Skol-IF och olika skolor medverkar.

Bakgrund Världens Barnloppet

Världens Barnloppet - där alla kan vara med, har vuxit till en riktig folk- och motionsfest. Både innan och efter loppet uppmärksammas invånarna i Kalmar län på vikten av enkel vardagsmotion, genom olika kom igång-aktiviteter runtom i länet och särskilda insatser har gjorts för såväl skolelever som seniorer. Satsningen är en samverkan med flera andra aktörer som kommunerna, P4 Kalmar, Generation Pep, Smålandsidrotten, Högby IF, Kalmar FF, Friskis & Svettis och det lokala föreningslivet.

Så här funkar det under Världens Barnloppet
Mer om Riksinsamlingen Världens barn finns att läsa här

För mer information

Josefine Helin, Region Kalmar län 070-291 76 60
Calle Nilsson Högby IF 070-444 31 02
Henrik Andersson, Kalmar FF 0480-44 44 37
Malin Flodén, Sveriges Radio P4 Kalmar 0480-45 80 51
Monica Bengtsson Regionsamordnare Jönköping, Kalmar och Kronobergs län 073-525 15 52

Till toppen av sidan