Aktuellt i Kalmar län

Kom och var med på Världens Barn-loppet

Innehållet gäller Kalmar län

Ta hand om dig och bidra till hälsa för fler. Gå, spring eller rulla på motionsloppet vid Guldfågeln Arena, eller där du befinner dig, den 2 oktober.

Loppet där alla kan delta, har genom åren vuxit till en stor motionsfest, ett sätt att både främja rörelse med fokus på barn och samla in pengar för en god sak - Världens Barn.

Kortbanan på 1,5 km är för de allra yngsta eller för de som inte känner för att springa/gå/köra med rullstol hela sträckan som är 4,5 km.

Nytt för i år är att loppstarten sker söndag kl. 15.00, innan Världens Barn-matchen mellan Kalmar FF och Helsingborgs IF på Guldfågeln Arena kl. 17.30. Kalmar FF välkomnar då alla loppet-deltagare att fritt fylla arenan till förmån för Världens Barn.

Även i år blir det gemensam uppvärmning, musikunderhållning med artister, DJ, aktiviteter och tillgång till omklädningsrum och mellanmål. Invånarna i Kalmar län uppmärksammas också om vikten av rörelse och vardagsmotion med kom igång-aktiviteter, både innan och efter loppet.

Satsningen är en mångårig samverkan med flera andra aktörer som Kalmar FF med hjärtat, Högby IF och det lokala föreningslivet. Genom åren har vi tillsammans rört på oss och därmed samlat in över en miljon kronor för alla barns rätt till hälsa, skola och trygghet.

Här kan du anmäla dig till Världens Barn-loppet https://irunkalmar.com/varldens-barn-loppet/. Mot uppvisande av betald anmälningsavgift reser du fritt med Kalmar länstrafik till och från loppet. Om du deltar på distans så registrerar du valfri anmälningsavgift här: https://bossan.varldensbarn.se/vaerldens-barnloppet.

Pengarna går oavkortat går till Radiohjälpens Världens Barn-insamling och TV-galan sänds den 7 oktober.

För mer information om Världens barn-loppet:

  • Om riksinsamlingen Världens Barn https://start.varldensbarn.se/.
  • Josefine Helin, Region Kalmar län 0480-44 52 52
  • Calle Nilsson Högby IF 070-444 31 02
  • Jon Björklund, Kalmar FF med hjärtat 070- 316 22 75

På 1177.se kan du även läsa mer om vikten av rörelse och hälsosamma vanor för barn:

Kom igång och rör dig

Tips på hälsosamma vanor för barn med 1177-Tryggve

Till toppen av sidan