AKTUELLT I KALMAR LÄN

Gott om lediga vaccinationstider

Innehållet gäller Kalmar län

Nu finns lediga vaccinationstider under veckorna 15 och 16 vid de nya vaccinationscentralerna.

70 år eller äldre (född 1951 eller tidigare)? Då kan du boka in dig på en tid för vaccination under någon av de här veckorna. Det spelar ingen roll var i länet som du bor eller vid vilken hälsocentral du är listad.

Senare i veckan kommer också du som är mellan 65-69 år (född mellan 1952-56) att erbjudas möjligheten att boka en tid för vaccination. I slutet av veckan kommer du att få ett brev hem med mer information. 

- Vi är nu på väg att rejält utöka kapaciteten. Vi kommer att få in en större mängd vaccin till länet och med vaccinationscentralerna kommer betydligt fler att kunna vaccineras varje dag, säger vaccinsamordnare Marie Ragnarsson.

Vaccinationscentralerna är öppna för alla oavsett vilken kommun eller vilken hälsocentral en person är listad vid. Förutsättning är dock att man måste boka tid för vaccination via 1177.se.

Du som tidigare drabbats av en så kraftig reaktion vid en vaccination eller allergisk reaktion att det behövts sjukhusvård uppmanas istället kontakta din hälsocentral innan du gör en bokning.

Vaccinationen är gratis, men den som uteblir från en bokad tid eller ångrar sig på plats får betala 200 kronor i en avgift för uteblivet vårdbesök.

Till toppen av sidan