AKTUELLT I KALMAR LÄN

Vaccinationsstart för 65+ i början av mars

Innehållet gäller Kalmar län

Vaccinationsstart av de som är födda 1956 och tidigare blir nu i början av mars. De som är äldst vaccineras först.

Vaccinationsstart för de som ingår i fas 2 beräknas nu till början av mars, förutsatt att vaccin levereras enligt plan.

Under gårdagen meddelade Folkhälsomyndigheten också flera förändringar i prioriteringsordning. Alla som fyller 65 år i år och äldre samt personer oavsett ålder som har dialys eller är transplanterade kommer att ingå i andra fasen. Även du som bor med någon som har dialys eller är transplanterad inkluderas.

Region Kalmar län följer fortsatt Folkhälsomyndighetens prioritetsordning och kommer att erbjuda de allra äldsta vaccin först.

I mitten av februari kommer du som är 80 år eller äldre att få ett brev med mer information om ditt erbjudande om vaccination och hur du går tillväga för att boka en tid. En vecka därpå går samma erbjudande ut till dig som är 70-79 år och slutligen kommer också du som är mellan 65-69 år att få ett brev hem.

Bokning sker i första hand via 1177.se och e-tjänsten kräver inte inlogg med e-legitimation. Det innebär att du kan be en anhörig eller annan person i din närhet om hjälp med bokning. Eftersom det är många som ska boka tid är det viktigt att alla som själva kan boka sin tid genom 1177.se gör detta, på så sätt blir det lättare för de som inte kan det att komma fram i telefon.

Planering fortsätter när det gäller de personer som ingår i de riskgrupperna som ska vaccineras i fas 2. Det gäller dialyspatienter och personer som genomgått en transplantation. Region Kalmar återkommer med mer information inom kort.

Till toppen av sidan