Aktuellt i Kalmar län

Fjärde dosen nu för alla 18+

Innehållet gäller Kalmar län

Region Kalmar län öppnar i dag bokning av vaccination mot covid-19 så att alla över 18 år kan ta en fjärde dos.

Precis som tidigare går man in på 1177.se/kalmar-lan/bokavaccination för att boka sig vid någon av hälsocentralerna eller de privata mottagningarna inom Hälsoval Kalmar län.

Det innebär att det nu finns möjlighet för 12-17-åringar att ta två doser vaccin, från 18 år erbjuds en tredje och fjärde dos och har man fyllt 65 år eller tillhör en riskgrupp erbjuds också en femte dos för att stärka skyddet mot allvarlig sjukdom eller död i covid-19. I samtliga fall gäller att det ska ha gått fyra månader sedan föregående vaccination.

För att öka tillgängligheten kommer det också att bli drop-in-vaccinationer utan bokning under oktober månad vid utvalda platser i Kalmar län. Starten sker lördagen den 1 oktober då en vaccinationsbuss kommer att finnas i Borgholm utanför Ica Supermarket kl 9-12. Senare samma dag finns vaccinationsbussen vid City Gross vid Hansa city i Kalmar kl 14-18. Det är företaget Idoc som på uppdrag av Region Kalmar län står för drop-in-vaccinationerna.

I varje kommun i länet kommer vaccinationsbussen att finnas under två dagar i oktober på en central plats. Hela listan med tider finns här på 1177.se.

Till toppen av sidan