AKTUELLT I KALMAR LÄN

Utökad möjlighet till egenprovtagning

Innehållet gäller Kalmar län

Nu finns möjligheten att utan ombud hämta provtagningspaket för egenprovtagning för covid-19. Tre utlämningsstationer finns nu på plats i anslutning till länets tre sjukhus.

Beställ provtagning på 1177.se och boka tid samt plats

Liksom vid all egenprovtagning beställs ett provtagningspaket via 1177.se och i samband med detta bokar du din tid för uthämtning av ditt provtagningspaket. Väljer du att komma till utlämningsstationen med bil finns möjlighet att köra åt sidan, provta dig och lämna in provet innan du kör därifrån.

Till skillnad från andra utlämningsställen finns även möjlighet att du som har symtom själv kan hämta ut ett provtagningspaket. På övriga utlämningsställen som apotek eller hälsocentraler krävs att ett friskt ombud hämtar och lämnar.

Utlämningsställena kommer att vara öppna veckans samtliga dagar. Under påskhelgen kommer det att vara stängt, men övriga röda dagar under våren kommer det att vara öppet.

Platser för ut- och inlämning

Kalmar: Stensbergsvägen – i anslutning till sjukhusområdet
Oskarshamn: Trattvägen 1 – i anslutning till sjukhusområdet.
Västervik: Karstorpsvägen 17 (f.d.Tjustskolan) – i anslutning till sjukhusområdet.

För att förhindra smittspridning ska du aldrig gå in i sjukhusens byggnader i samband ditt besök på utlämningsstationen. Följ skyltar och anvisningar på plats. 

Till toppen av sidan