Aktuellt i Kalmar län

Barn och vuxna rörde på sig tillsammans för Världens barn

Innehållet gäller Kalmar län

Lördagen den 2 oktober kl. 11.00 gick startskottet för Världens barnloppet återigen på Guldfågeln arena.

För sjunde året i rad arrangerades loppet där alla vinner till förmån för insamling åt världens barn. Tillsammans gör vi skillnad. Loppet har anordnats sedan 2014 men under förra året arrangerades det endast digitalt.

Även i år fanns det två distanser att välja på, 1,5 kilometer för de yngsta eller för de som inte känner för att springa/gå/köra med rullstol hela sträckan som är 4,5 kilometer. Med under loppet var Duran & Mollan, som inledde dagen med musikunderhållning och pepp. Uppvärmningen stod Friskis & Svettis för. Det fanns också möjlighet att ställa frågor om hälsosamma vanor och vaccination mot covid-19 till regionens medarbetare. Alla är vinnare en sådan här dag när flera generationer har roligt tillsammans och rör på sig för en god sak.

Totalt var det omkring 400 deltagare, varav en tredje del var barn. 1177 Vårdguidens egna maskot Tryggve som är barnens favorit var med på plats och rör på sig med barnen.

- Jag har varit med på alla världens barnlopp, det har blivit en tradition för mig, säger Jacob Hallberg, en av deltagarna på loppet.

Loppet arrangeras av P4 Kalmar, Kalmar FF, Högby IF och Region Kalmar län för att sätta fokus på hälsa, rörelseglädje och samtidigt samla in pengar till världens Barn.

Till toppen av sidan