Aktuellt i Kalmar län

Nu är det möjligt att ta sin andra dos i länet

Innehållet gäller Kalmar län

Du som fått din första dos i en annan region har nu möjlighet att ta din andra dos i länet.

Region Kalmar län öppnar nu möjligheten för dig som blivit vaccinerad med dos 1 mot covid-19 i en annan region att boka tid för dos 2 i Kalmar län om du bor eller vistas här. Bakgrunden till beslutet är den goda tillgången till vaccin och syftet är att underlätta för dig som till exempel flyttar hit för att jobba eller studera. Observera att det fortfarande kan ske förändringar i vaccinleveranserna som gör att möjligheten att boka en tid begränsas.

För att boka en tid för dos 2 ringer du vår support på 0480-844 44. Bokningen kan göra tidigast veckan innan det är dags för din dos 2, eftersom vaccinleveransen för aktuell vecka då är bekräftad. När du ringer måste du uppge vilket vaccin du har vaccinerats med och vilken dag du vaccinerades. Dessa uppgifter finns bland annat i din journal på 1177.se.

Vaccination av enbart dos 2 sker på någon av regionens vaccinationscentraler i Kalmar, Oskarshamn, Västervik eller Borgholm.

När du kommer till ditt vaccinationstillfälle, måste du kunna visa den som ska vaccinera dig när du vaccinerades med dos 1 och vilket vaccin du fick. Det kan du till exempel göra genom att ha med dig en utskriven journalanteckning från 1177.se eller genom att visa upp journalen genom att logga in på 1177.se i mobilen på plats.

Till toppen av sidan