Världens Barnloppet - ett lopp för alla

Loppet för välgörenhet, där alla är vinnare, samarrangeras mellan Högby IF, P4 Kalmar, Kalmar FF och Landstinget i Kalmar län. Loppet har inga omkostnader och pengarna går oavkortat till Radiohjälpens insamling för Världens Barn.

Motionsfesten med loppet till förmån för Världens Barn har gemomförts för fjärde gången.

Anmäl dig här

Lördagen 7 oktober arrangerade P4 Kalmar, Högby IF, Kalmar FF och Landstinget i Kalmar län Världens Barn-loppet på Guldfågeln arena.

– Det känns både viktigt och roligt att vi återigen kan samarbeta kring den här folk- och motionsfesten. Den bidrar både till insamlingen för Världens Barn, men främjar även hälsan hos länets invånare. Tillsammans skapar vi aktiviteter, ger inspiration och tips för enkel vardagsmotion, säger Josefine Helin, kommunikatör inom folkhäslofrågor.

De tre första upplagorna av motionsloppet, där alla kan vara med, har varit mycket lyckade. Totalt har det kommit nästan 3500 människor från hela Kalmar län till Guldfågeln arena för att delta i loppet.

Att så många deltagare i flera generationer skulle vilja röra på sig och tillsammans ta sig runt den 4,5 kilometer långa banan i norra Kalmar har varit långt över förväntningarna.

Bakgrund
Världens Barnloppet är en del av landstingets Kom igång-satsning där aktiviteter genomförs innan och efter loppet i samarbete med livsstilsmottagningarna. Totalt har nu länets samtliga kommuner varit med. Satsningen är en samverkan med flera andra aktörer som P4 Kalmar, Smålandsidrotten och det lokala föreningslivet. Både skoleelever och seniorer deltar. En särskild satsning mot seniorer "Kom igång och bli Sund Smart Stark Senior" görs tillsammans med Smålandsidrotten och det lokala föreningslivet. Kom igång-satsningen har även påbörjats på länets skolor.

Världens Barnloppet hade premiär den 4 oktober 2014 och så här roligt hade vi:

 

Så här var Världens Barnloppet 2015:

Calle Nilsson, Högby IF och en av arrangörerna var mer än nöjd med dagen:
- Det som är så roligt att se är att alla kan vara med. Det är många här som för första gången bär en nummerlapp. Det är stort! Det har varit en fantastiskt uppslutning.

Mer om landstingets Kom igång-satsning

Hur kan en hälsokoordinator ge dig stöd att komma igång?

Världens Barnloppet

 

Senast uppdaterad:
2017-12-01
Redaktör:

Josefine Helin, kommunikatör Landstinget i Kalmar län