Sund Smart Stark Senior

Är du 65 år plus? Vill du lära dig mer om hälsa, kost och motion? Är du intresserad av att prova på olika motionsformer?

Region Kalmar län, Smålandsidrotten och kommuner samverkar kring projektet "Sund Smart Stark Senior". Projektet genomförs med gemensamma aktiviteter för seniorer 65 år plus i olika kommuner. Våren 2018 pågår den i Hultsfred, Vimmerby och Västervik kommun. I höst sker satsningarna i Borgholms och Torsås kommun.
Håll dig uppdaterad för information om när vi kommer till din hemkommun!

Målet är inspirera till att du ska hålla dig frisk och ha god hälsa. Fokus är att uppmärksamma goda levnadsvanor och social gemenskap. Om du redan nu vill få
tips och läsa mer om god hälsa kan du ta del av temasidan  "Senior".

Under en 12 veckors period kan du som senior får möjlighet att både få prova på motionsformer i olika idrottsföreningar och ta del av lärorika föreläsningar om kost, motion, och träningprogram, e-tjänster och goda råd för din hälsa här på 1177.se.
Det finns inget krav på att du ska ha varit aktiv tidigare. 

Efter projektets slut hoppas vi att du har fått ökad kunskap om din egen möjlighet att påverka och främja din hälsa och att du har hittat en idrott som du vill fortsätta utöva.

Anmälan

Till Smålandsidrotten

Mer information på 1177.se:

Satsa på din hälsa

Hälsa och livsstil

Senast uppdaterad:
2018-02-06
Redaktör:

Josefine Helin, kommunikatör Landstinget i Kalmar län