Digital rehabilitering i Kalmar län

Skriv ut (ca 3 sidor)

Du som är i behov av att träffa en sjukgymnast/fysioterapeut kan nu även göra det via ett videomöte.

Skriv ut

Det här kan vi hjälpa dig med

Det här kan vi hjälpa dig med

Precis som på din ordinarie rehabiliteringsmottagning kan vi hjälpa dig med rådgivning och instruktioner för egenbehandling vid en rad olika muskel- och ledbesvär som till exempel ont i ryggen, nacken eller knäna.

Fäll ihop

Så här går det till

Så här går det till

  1. Du loggar in säkert i 1177 Vårdguidens e-tjänster och fyller i en egenanmälan. I egenanmälan beskriver du dina besvär och symtom. 
  2. När vi fått din egenamälan gör vi en bedömning av vilket typ av stöd typ som är lämpligt för dig, telefon- eller videomöte. Du kan även få egenvårdsråd eller hänvisning till en annan vårdprofession. 
  3. Du får svar på din egenanmälan via e-tjänsterna samma eller nästa arbetsdag. 

Region Kalmar läns avgifter gäller.

 

Fysiskt möte

Vill du ha ett fysiskt möte med en fysioterapeut så skickar du din egenanmälan via distriktsrehabiliteringsmottagningarnas e-tjänster.

Fäll ihop

Förberedelser inför ett videomöte - testa din utrustning

Förberedelser inför ett videomöte - testa din utrustning

Om du erbjuds ett videomöte är det viktigt att du har testat din utrustning och uppkoppling i god tid innan mötet. Beroende på vilken dator, surfplatta eller mobil du använder behöver du ibland ladda ner en programvara eller app innan. Det krävs också en bra uppkoppling för att du ska få en bra ljud- och bildkvalitet under mötet. Här kan du läsa mer och testa om din uppkoppling och utrustning fungerar för ett videomöte.

Fäll ihop

Vem är det jag träffar via video?

Vem är det jag träffar via video?

Fysioterapeuterna och sjukgymnasterna som du träffar i ett videomöte arbetar i Region Kalmar län och tillhör någon av Region Kalmar läns distriktsrehabiliteringsmottagningar.

Anteckningar om besöket förs in i din patientjournal precis som vid ett fysiskt besök på din ordinarie rehabiliteringsmottagning. Du kan läsa din journal på 1177 under e-tjänster, läs mer om e-tjänster på 1177.

Fäll ihop
Skriv ut (ca 3 sidor)
Senast uppdaterad:
2019-02-25
Skribent och redaktör:

Per Birkerud

Granskare:

Ragnar Styrbjörn