Världens Barnloppet - motionsfesten där alla vinner

Det blev återigen en härlig folk- och motionsfest med mycket rörelseglädje när Världens Barnloppet arrangerades för fjärde året. Hela 1367 deltagare slöt upp till årets lopp den 7 oktober, vilket är fler deltagare än förra året.

Alla vann på Guldfågeln Arena idag. Barnen i IFK Berga gick ut på banan igen och hämtade på slutet in självaste Jultomten, som kom gåendes sist i mål med sin vandringsstav. Innan loppstarten frågade speakern från Sveriges Radio P4 Kalmar den stora folksamlingen hur många som deltog i loppet för första gången? Det vara många som räckte upp handen i den något kyliga, men friska oktoberlyften.

Roberg Stuxberg och Rebecca Stuxberg hade med sig barnen Filippa, Ludvig och Moltas. Filippa Stuxberg fyllde 7 år samma dag som Världens Barnloppet och hade bestämt att födelsedagen skulle firas med att vara med på loppet!

När starten gick av var det många som både sprang och lunkade i höstluften, några gick tillsammans i olika generationer och andra rullade iväg längs banan. Många barn deltog och även hundar fanns i startfältet men under bevakning av matte eller husse.


Lena Sandström och Erika Hitchin hade med sig Felicia Hitchin, 1 år:

- Det är en trevlig aktivitet, säger Lena, man får frisk luft och får träffa folk. Dessutom går pengarna till ett bra ändamål. 
- Det är Felicias andra lopp, säger mamma Erika, fast förra året låg hon i en löpvagn.

Edith Jonsson kom med mamma Linda och farmor Mia Jonsson:

- Det är roligt att göra något tillsammans i familjen, säger Linda. Och så är det ju för en bra sak. Det var svärmor som fick hit oss, hon springer mycket.

Text: Josefine Helin

Till alla nyheter